Nyugati körút 3 nap

Ár: 290 USD

Rövid Leírás
Lépjen Kolombusz Kristóf nyomdokaiba és induljon el megismerni a teljes szigetet. Felejthetetlen élmények várják önt, megismerkedhet a sziget eldugott részeivel, túristalátványosságaival, a helyi lakosokkal, az igazi állat és élövilággal, dominika összes látnivalójával.

Az ár tartalmazza: Autóbusz, hajók, napi 3 x étkezés, ital, alkoholos italok, belépök, szállás. A hotelek általában 2** vagy *** csillagos dominikai szállások, nagyrésze légkondicionáló berendezéssel és televízióval.
Amit hozni kell: A körút hosszától függen váltóruhák, fürdöruha, papucs, napszemüveg, napvédökrém, sapka, kalap, szúnyogriasztó.
Menetrend Punta Caná-ról és Bavaró-ról: Az utasokat reggel 5.15 és 5.30 között vesszük fel az elöre egyeztetett hotel recepcióján. Lehetöség van Santo Domingón csatlakonzni hozzánk 10.00 és 11.00 óra között. Visszaérkezés a hotelekbe a túra utolsó napján 21.00-22.00 óra között.

Lehetőség van olyan körútra is ahol az utasok csak a körútra érkeznek a dominikai köztársaságba, ebben az esetben hotelröl és egyéb szükséges dolgokról intézkedünk.

MEGJEGYZÉS:

– Magyar nyelvű idegenvezetés

– Gyermekek 0-3 évig költségmentes

– A kirándulás tartalmaz snorkel felszerelést ingyenesen

– Új snorkel felszerelés vásárolható 15 USD áron (szemüveg és pipa)

Részletek

Dominikai Köztárság – Nyugati körút 3 nap / 2 éjszaka
Indulások egész évben, minden hónap bármelyik napján.
Punta Cana-ról és Santo Domingo-ról
Idegenvezetés: angol, spanyol, német és magyar nyelven
Körutazás a sziget nyugati felére ahol megismerkedhetünk Barahona csodálatos hegyvidéki részeivel, Los Patos folyóval ami a sziget legrövidebb folyója és egyben egy csodálatos fürdöhely is. Meglátogatjuk a dominikai-haiti határt, Cabo Rojo és Bahia de las Aguilas csodálatos tengerpartjait amit kaktuszerdök vesznek körül és nagytestü iguanák futkoznak körülöttünk és amit a turisták csak hírböl ismernek, megismerkedünk Hoyo de Pelempito csodálatos hegyeivel és flamingokat keresünk a az Oviedo Lagunán és krokodilok után eredünk az Enriquillo tavon ahol a közelben még indiánbarlangokat is látunk barlangrajzokkal, ismertebb nevén Las Caritas. Utazás az ismeretlenbe, ahol megismerhetjük a valódi karibi természeti adottságokat és olyan helyeken járunk ahol turista csak elvétve….
Útleírás:
1.nap: A hajnali órákban elindulunk Punta Cana-ról, Santo Domingóra ahol az esetleges társak csatlakoznak hozzánk. Rövid pihenés után továbbindulunk Bani és Barahona fele, majd a hegyeken átvágva eljutunk Oviedoba ahonnan még egy rövid út vár ránk Pedernales városig, ahonnan csak pár száz méter a dominikai-haiti határ. Szállásunk a Hostel Dona Chavaban található ami egy kellemes családi hotel kis parkkal kialakítva, nyugalmat sugározva minden egyes sarokból.
2.nap: Korán reggel elindulunk a határra ahol a híres helyi határpiacot látogatjuk meg, teljsen olyan érzésünk lesz mintha Afrikában lennénk. Közel a határhoz található egy kávékészítö üzem is, ahol a dominikai kávékészítés titkaiba nyerhetünk bepillantást. Innen felmegyünk a hegyekbe, Hoyo de Pelempito csodálatos hegyeivel és völgyeivel valamint a szokatlan hüvös karibi levegövel ismerkedünk. Innen leereszkedve Cabo Rojo csodálatos partjai mellett eljutunk a Las Cuevas nevü kis faluba ahonnan gyalog, a kaktuszerdöket átvágva elérkezünk dominika egyik nagyon híres tengerpartjára amit úgy hívnak Bahia de Las Aguilas. Garantált kaland az úton nagyon szép a kilátás fenntröl a hegyekröl lefele a tengerparta, utunkat iguanak es fregattmadarak keresztezik. Este visszaterünk a hotelbe, korai fekvés, másnap korai indulás.
3.nap: Hajnalban elhagyjuk a nyugati részt és a barahonai cukornádültetvényeket keresztezve elindulunk az Enriquillo tó fele ahol áthajózunk Cabrita szigetre ahol útközben krokodilokkal találkozhatunk, ill. a szigeten hatalmas iguanákat láthatunk. Visszahajózva a partra indiánbarlanokat látogatunk és holdbéli tájakon autozva elindulunk vissza a fövárosba ahonnan éjjel érkezünk Punta Cana-ra. A dominikai köztársaság nem csak hotelekböl és tengerpartokból áll. Csodálatos természeti értékei a túristazónákon kivül életreszoló emlékeket tartogatnak.