La Altagracia & La Romana

A szintén dominikai látványosságokat érintő kirándulás során ellátogatunk Altos de Chavónba vagy ismertebb nevén a Művészetek városába illetve Tabacalera de Garciaba,ahol a világ legnagyobb szivargyára található.Több,mint 4000 dolgozó készíti a leghíresebb szivarokat, többek között a Don DiegotRomeo y Julietat és Monte Cristot.
Kirándulásunk elérhető a Punta Caná-nBavaró-n és Bayahibé-n megszálló ügyfeleink számára.

dominikai kiranduals la altagracia la romana

La Altagracia:

Az ország legnagyobb tartománya nevét a Miasszonyunk Bazilikáról kapta. Fővárosa Higuey, fő gazdasági tevékenysége a turizmus, de jelentős a mezőgazdaság (cukornád, citrusfélék) és az állattenyésztés (főleg marha, mind a tejtermékeknek és húsnak) is. A legfontosabb turisztikai célterületei: Bavaro – Punta CanaBayahibeBoca de Yuma (horgászversenyek és kakasviadalok). HigueybenLa Altagracia-i Miasszonyunk Bazilika, amely az egyetlen zarándokhely a dominikaiak és a külföldiek számára.

 

La Romana:

Szintén jelentős a szerepe a Dominikai Köztársaság idegenforgalmában. Turisztikai szálláshelyek közül a Casa de Campo a leghíresebb, itt találhatjuk a világ leggazdagabb embereinek házait is. A tartományban található Altos de Chavón, amely különleges építkezési módja miatt egyedi élmény nyújt az idelátogatóknak, ezért is tekinithető a Dominikai Köztárság egyik legnagyobb turisztikai attrakciójának. Az Altos de Chavón Művészeti Iskola a legrangosabb a Karib-térségben. Kapcsolatban van a new york-i Parsons School of Design iskolával. A La Romana tartomány 1968-ban jött létre, miután kivált a La Altagracia tartományból.

 

Altagracia útleírás:

Túránk első helyszíne a Tabacalera de Garcia szivargyár, ami a legnagyobb szivargyár a világon, több mint 4000 alkalmazottal. Itt megtekinthetik a dohányipar legtapasztaltabb mesterembereinek munkáját, miközben az ipar leghíresebb kézzel gyártott márkáit készítik (Romeo y JulietaH. UpmannMontecristoDon DiegoPlayboyTrinidad). Ezt követően utunk Casa de CampoAltos de Chavón felé vezet, melyet korallvárosként emlegetnek, egy régi, mediterrán stílusú villa a Chavón folyó fölött. Több fontos intézménynek ad otthont, többek között egy művelődési központnak, a Nemzeti Régészeti Múzeumnak, valamint az úgy nevezett City of Artists-nak. Az itt található egy több ezer férőhelyes amfiteátrumban több különleges és rendkívül híres előadó lépett már fel, az első koncertet Frank Sinatra és Carlos Santana adták. Amikor az ember először megpillantja az Altos del Chavón-t az első gondolata az, hogy ez egy régi középkor város, a macskaköves utcák és a házak miatt úgy tűnhet, hogy legalább 400-500 éves. Valójában azonban 1976-tól kezdték építeni, egy amerikai vállalkozó Charles Bludhorn, a Warner Bros tulajdonosa, több ezer tonnányi követ robbantatott ki egy hegyből, hogy az épületek, a terek, a templom és az amfiteátrum elkészüljön. Azt beszélik, hogy a város születésnapi ajándék volt az üzletember lányának.
A Régészeti Múzeumban több mint 30.000 tárgy tekinthető meg a Taino indiánok életéből és végül utolsó állomásunk Boca de Yuma, ahol megebédelünk majd a Higuey-i Bazilika látogatása után visszatérünk a hotelbe.

Menetrend Punta Caná-ról és Bavaró-ról:

Az utasokat reggel 6.30 és 7.30 között vesszük fel a recepción.

Visszaérkezés a hotelbe 17.30-kor.

Menetrend Bayahibé-ről:

Az utasokat reggel 8.30 és 9.00 között vesszük fel a recepción.

Visszaérkezés a hotelbe 16.00-kor.

Ár: 80 USD

Az ár tartalmazza: autóbusz, belépők, étkezés.
Amit hozni kell: napszemüveg, napvédőkrém, sapka, kalap, kamera.

Megjegyzés:

A kirándulás a hét minden napján indul kivétel Vasárnap

Magyar nyelvű idegenvezetés

Gyermekeknek 0-3 évig költségmentes, 3-10 éves korig 50% kedvezmény