Körutak a Dominikai Köztársaságban

Bújjon egy napra a híres felfedező, Kolumbusz Kristóf bőrébe és fedezze fel a Dominikai Köztársaság legszebb tájait egy fantasztikus dominikai körutazás során! Szervezett körutazásaink felejthetetlen élményt nyújtanak, megismerheti a Dominika rejtett kincseit, látványosságait, megfigyelheti a helyi lakosok mindennapjait, az állat-és növényvilágot.

Az ár tartalmazza: Autóbusz, hajók, napi 3 x étkezés, ital, alkoholos italok, belépök, szállás. A hotelek általában 2** vagy *** csillagos dominikai szállások, nagy része légkondicionáló berendezéssel és televízióval.

Amit hozni kell: A körút hosszától függően váltóruhák, fürdőruha, papucs, napszemüveg, napvédő krém, sapka, kalap, szúnyogriasztó.

Menetrend Punta Caná-ról és Bavaró-ról: A találkozó kora reggel 5:15-kor van a hotel recepcióján. Santo Domingo lehetőség van a csatlakozásra 10:00 és 11:00 között. A visszaérkezés időpontja a túra utolsó napján 21:00 és 22:00 között történik.

Lehetőség van olyan körútra is ahol az utasok csak a körútra érkeznek a Dominikai Köztársaságba, ebben az esetben hotelről és egyéb szükséges dolgokról intézkedünk.

MEGJEGYZÉS:

– Magyar nyelvű idegenvezetés a Dominikai Köztársaságban

– Gyermekek 0-3 évig költségmentes

– A kirándulás tartalmaz snorkel felszerelést ingyenesen

– Új snorkel felszerelés vásárolható 15 USD áron (szemüveg és pipa)

Dominikai Körút: Nyugati körút 3 nap

Dominikai Körút ára: 290 USD

dominika_k_r_t_3

Utazás az ismeretlenbe! A dominikai körút során megismerhetjük az igazi dominikai természeti kincseket és olyan helyeken kirándulunk, ahol turisták csak ritkán fordulnak meg.

Indulások egész évben, minden hónap bármelyik napján.

Punta Cana-ról és Santo Domingo-ról

Idegenvezetés: angol, spanyol, német és magyar nyelven

A körutazás során a sziget nyugati részével ismerkedhetünk meg, a csodálatos Barahona hegyvidéki részeivel, a Los Patos folyóval, mely a sziget legrövidebb folyója, itt lehetőség van fürdőzésre is. Ezt követően meglátogatjuk Dominika-Haiti határát, Cabo Rojo és Bahia de las Aguilas gyönyörű tengerpartjait, amelyet kaktusz erdők öveznek és körülöttünk nagytestű iguánák portyáznak. Megtekintjük Hoyo de Pelempito hegyeit és az Oviedo Lagúnán flamingók és krokodilok után eredünk az Enriquillo tavon. A tó közelében találhatóak a barlangrajzokkal díszített indiánbarlangok, más néven Las Caritas.

Útleírás:

1.nap:

Hajnalban indulás Punta Cana-ról Santo Domingóra (csatlakozási lehetőség). Innen Bani és Barahona felé haladunk, hegyeken átvágva eljutunk Oviedoba, ahonnan rövid utazás után elérjük Pedernales városát, majd pár 100 méter után Dominika-Haiti határát. Végül érkezés a szállásra, a Hostel Dona Chavaba.

2.nap:

A dominikai kaland garantált, ahol hegyek-völgyek között utunkat iguánák és fregatt madarak keresztezik!
Kora reggel elindulunk a híres dominikai helyi határpiacra, ahol olyan érzésünk támadhat, mintha Afrikában lennék. A dominikai határhoz közel található egy kávékészítő üzem is, ahol bepillantást nyerhetünk a kávékészítés titkaiba. A kirándulás a hegyekben folytatódik, a Hoyo de Pelempito hűvös levegőt árasztó völgyeiben. Innen leereszkedünk Cabo Rojo csodálatos partjaihoz, és eljutunk Las Cuevas faluba. Majd kaktusz erdőkön átvágva elérkezünk Dominika leghíresebb partjára a Bahia de las Aguilasra.
Este visszatérünk a hotelbe, korai fekvés és másnap korai indulás vár ránk.

3.nap:

Hajnalban elhagyjuk Dominika nyugati részét és a barahonai cukornádültetvényeket keresztezve elindulunk az Enriquillo tó felé, innen áthajózunk Cabrita szigetre. Útközben krokodilokkal találkozhatunk és hatalmas iguanákat láthatunk a szigeten. Visszahajózva a partra indiánbarlangokat látogatunk, ezután pedig elindulunk vissza a fővárosba ahonnan éjjel érkezünk Punta Cana-ra. A turistazónákat elhagyva a Dominikai Köztársaság életre szóló élményeket tartogat!

Dominika Körút 8 nap

Dominikai körút ára: 999 USD

Dominika körút 8 nap kirandulas

Indulások egész évben, minden hó 3. , 13, és 23. napján.

Punta Cana-ról és Santo Domingo-ról

Idegenvezetés: angol, spanyol, német és magyar nyelven

Részletek

Dominikai körutazás a Karib-térség egyik legszebb szigetén, ahol a Taino indiánok, európai telepesek és afrikai rabszolgák leszármazottjai élik életüket a bachata és a merengue hazájában!
A Dominikai Köztársaság egy olyan úti cél, amelyet egyszer legalább mindenkinek látnia kell! Körutjainkat azoknak a felfedező kedvű vendégeinknek kínáljuk, akik szeretnék ezt a meseszép egzotikus országot teljes valójában, természeti értékeivel, hagyományaival, a dzsungelek, vízesések, nemzeti parkok és az egyedülálló állatvilág minden kincsével megismerni. A dominikaiak rendkívül kedvesek, barátságosak, segítőkészek, állandó mosoly és vidámság jellemző rájuk. Türkizkék tengerpartjai mellett, magas hegyvonulatok, félsivatagos területek, banán, kakaó és dohányültetvények, a nyüzsgő fővárosa és a kellemes zenéje teszi varázslatossá a Dominikai Köztársaságot.

Útleírás:

1.nap: Kora reggeli indulás Santo Domingo-ra Punta Cana-ról (csatlakozási lehetőség). A dominikai főváros Bella Vista kerületében szállunk meg, ajánlott egy rövid séta, fáradtságtól függően.

2.nap: Ismerkedés Santo Domingo-val, mely az új világ első városa.
A kirándulást a dominikai történelmi városrészben kezdjük, itt betekintést nyerünk a XV-XVI századi életbe, többek között megtudhatjuk, hogyan védekeztek a kalózok ellen. Megnézzük Kolumbusz egykori lakóházát, Amerika első katedrálisát, végigsétálunk a Condé-n, a Karib térség legrégebbi sétálóutcáján és meglátogatjuk a Függetlenségi Parkot (Parque de Independencia), ahol az államalapítók (Mellija, Sanchez, Duerta) nyughelye található. Következik egy rövid dominikai városnézés, meglátogatjuk a Palacio Nacional-t (Elnöki Palota), a Duarte piacot, a Szépművészeti Múzeumot és a főváros szegényebb és gazdagabb negyedeit. Késő délután elindulunk a Dominikai Köztársaság közepe felé a Duarte autópályán, a dohány-, kávé- és kakaógyártás fellegvárába.

3.nap: Mielőtt megkezdenénk utunkat a dohány és kakaóültetvények felé, meglátogatjuk Jarabacoa-t ahol a legmagasabb dominikai hegyek találhatók, egybekötve vízesésnézéssel, (Salto de Jimenoa) és La Vega város bemutatásával, ahol minden februárban megrendezésre kerül a világhírű La Vega-i karnevál, ami 4 héten keresztül lázban tarja a várost és a Dominikai Köztársaságot. A hegyvidéki túra után, Dominika második legnagyobb városában, Santiago de los Caballeros-ban foglaljuk el szállásunkat.

4.nap: Santiago-t, más néven Cuidad de Corazon-t, az ország „szíveként” emlegetik, többek között mert ez a Dominikai Köztársaság gazdasági és mezőgazdasági motorja, valamint az ország közepén helyezkedik el. Ezen kirándulásunk során betekintést nyerünk a dominikai szivargyártás múltjába a Leon Jimenez szivargyárban. Fontos megjegyeznünk, hogy ellentétben a közhiedelemmel a szivargyártás ide a Dominikai Köztársaságra vezethető vissza. Egyértelműen megállapítható, hogy a dominikai szivar semmivel sem marad el a kubai szivartól! Innen a kakaógyártás fellegvárába, San Fransisco de Macrois-ba látogatunk, ahol a kakaó termelés és feldolgozás folyamataival ismerkedünk.

5.nap: Észak felé haladunk tovább, La Isabella településre, ez az első spanyolok által alapított dominikai város, itt mai napig megtalálhatók az első telepesek és Kolumbusz Kristóf házának romjai. Megérkezünk Dominika legnagyobb északi városába, Puerto Platan-ba, ahol megtekintjük a San Felipe erődöt, a Viktoriánus városrészt és Malecon-t. Az estét a városban töltjük.

6. nap: Irány a rumgyártás nyomába! Megismerjük a rumgyártás fortélyait, történetét a Brugal rumgyárban. Végigkísérjük útján a cukornádtól a palackozásig. Kellemes tempóban hajókázására indulunk a Laguna Grigrin, majd Nagua és Sanchez érintésével eljutunk a Samana-félszigetre., a híres Limón vízeséshez. Az estét a Malecon parton töltjük és az éjszakára egy kellemes dominikai hotelben szállunk meg.

7. nap: Nem túl korán elindulunk a kikötőbe, ahol komppal áthajózunk Sabana de la Mar-ra, itt egy körút vár ránk a Parque de los Haitisesben, mangrove erdők és az ősi indiánbarlangok között. Délután visszaindulunk Samana városba innen ismét hajóra szállunk és a Bacardi szigeten (Cayo Levantado) kötünk ki. 5 óra körül a dominikai főváros érintésével indulunk Bayahibe-re,

8 nap: Elérkeztünk a dominikai körút csúcspontjához, a Saona szigeti kiránduláshoz. Reggel hajóra szállunk és részt veszünk egy kisebb karib-tengeri hajóúton, ahol a Dominikai Köztársaság legszebb partjait fogjuk megcsodálni, többek között a Las Palmillast, Cautano, Mano Juant és Canto de la Playat, mindemellett lehetőségünk lesz olyan helyeken megállni, ahol tengeri csillagok között, a tenger közepén, a homok dűnéken élvezhetjük a kristálytiszta, meleg tengervizet.
Visszatérve Bayahibe-re, ahol véget ér ez a felejthetetlen dominikai kirándulás. Igény szerint visszaszállítjuk utasainkat Santo Domingo-ra vagy Punta Cana-ra, amennyiben szeretnének még pár napot pihenéssel tölteni a Dominikai Köztársaságban, lehetőségük nyílik megszállni 4 vagy 5*-os szállodákban.

Dominika Körút 10 nap

Dominikai körút ára: 1299 USD

Dominika körút 10 nap kirandulas

Indulások egész évben, minden hó 1 és 21. napján.

Punta Cana-ról és Santo Domingo-ról

Idegenvezetés: angol, spanyol, német és magyar nyelven

Útleírás:

1 nap: A kora reggeli órában indulás Punta Cana-ról Santo Domingóra ahol még az esetleg útitársak csatlakoznak hozzánk. Elindulunk a sziget nyugati részére, hogy a legérintetlenebb tájakat felfedezzük. Kora délután megállunk Trujillo egykori diktátor magánrezidenciájánál Playa Najayo-n, itt minden nap találkozhatunk a dominikaiak ünneplő és szórakozó táborával, amint önfeledten élvezik a tengerparti szellőt, a bachatát halételekkel és Presidente sörrel kísérve. Ez a típusú életmód rendkívül kecsegtető, ezért mi is rögtön belevágunk, és megpróbáljuk követni a dominikaiak szokásait.
A remek hangulat és pihenés után indulunk tovább a Baní, Barahona útvonalon Pedernales felé, Dominika legnyugatibb városába a dominikai-haiti határra. Megérkezünk a Hostel Dona Chava nevű kis kellemes, családias dominikai panzióba, hangulatos kerttel, internet hozzáféréssel és konyhával.

2.nap: A reggeli órákban nekivágunk felfedezni a dominikai Parque Nacional Jaragua-t (Jaragua Nemzeti Park) és az út során meglátogatjuk a Laguna de Oviedo-t (Oviedo Laguna) ahol egy kis hajóval eljutunk a lagúna másik felére. Itt találhatóak azok a kis szigetek, ahol az Iguaná-k élnek, de útközben rengeteg flamingóval is fogunk találkozni. Ezután felmegyünk a hegyekbe (Hoyo de Pelempito), ahonnan megcsodálhatjuk a dominikai-haiti határ csodálatos hegyvidéki érintetlen részét. A hegyvidéki rész után leereszkedünk az egyik legszebb Karib-tengeri részre a Bahia de las Aguilas-ra (Sasok partja) ahol csodálatos órákat tölthetünk el a fehér homokos tengerparton. A Dominikai Köztársaság leghíresebb divattrevezője, Oscar de La Renta és csoportja előszeretettel használják ezt a partot különböző kollekciók bemutatásához. Ezt követően visszatérés a szálláshoz, tipikus dominikai vacsorát készítünk és felkészülünk a következő napi túrára.

3.nap: Elhagyva a nyugati országrészt először kelet felé indulunk és eljutunk a Dominikai Köztársaság legnagyobb tavához ami kb 40 méterrel lejjebb fekszik, mint a tengerszint. Óriási hegyvonulatok és félsivatagos területek veszik körül. A dominikai Lago Enriquillo (Enriquillo tó) kb ötször olyan sós, mint a tengervíz, ez az egyetlen hely ahol a krokodilok előfordulnak. A tó közepén egy sziget az Isla Cabrita (Cabrita sziget) található, amely iguánáknak ad otthont. A tó felfedezése után elindulunk a dominikai főváros felé, Barahonan keresztül ahol a legnagyobb dominikai cukornádültetvények találhatók, a híres dominikai rum és cukor alapanyaga. A dominikai főváros egyik kellemes részén, Bella Vista kerületben egy otthonos hotelben szállunk meg, este egy kis séta ajánlott ebben a nyugodt kerületben, fáradtságtól függően.

4.nap: Ismerkedés Santo Domingo-val, mely az új világ első városa.
A kirándulást a történelmi városrészben kezdjük, itt betekintést nyerünk a XV-XVI századi életbe, többek között megtudhatjuk, hogyan védekeztek a kalózok ellen. Megnézzük Kolumbusz egykori lakóházát, Amerika első katedrálisát, végigsétálunk a Condé-n, a karib térség legrégebbi sétálóutcáján és meglátogatjuk a Függetlenségi Parkot (Parque de Independencia), ahol az államalapítók (Mellija, Sanchez, Duerta) nyughelye található. Következik egy rövid városnézés, meglátogatjuk a Palacio Nacional-t (Elnöki Palota), a Duarte piacot, a Szépművészeti Múzeumot és a főváros szegényebb és gazdagabb negyedeit. Késő délután elindulunk az ország közepe felé a Duarte autópályán, a dohány-, kávé- és kakaógyártás fellegvárába.

5.nap: Mielőtt megkezdenénk utunkat a dohány és kakaóültetvények felé, meglátogatjuk Jarabacoa-t ahol a legmagasabb dominikai, hegyek találhatók, egybekötve vízesésnézéssel, (Salto de Jimenoa) és La Vega város bemutatásával, ahol minden februárban megrendezésre kerül a világhírű La Vega-i karnevál, ami 4 héten keresztül lázban tarja a várost és a Dominikia Köztársaságot. A hegyvidéki túra után, a Dominikai Köztársaság második legnagyobb városában, Santiago de los Caballeros-ban foglaljuk el szállásunkat.

6.nap: Santiago-t, más néven Cuidad de Corazon-t, az ország „szíveként” emlegetik, többek között mert ez a Dominikai Köztársaság gazdasági és mezőgazdasági motorja, valamint az ország közepén helyezkedik el. Ezen kirándulásunk során betekintést nyerünk a dominikai szivargyártás múltjába a Leon Jimenez szivargyárban. Fontos megjegyeznünk, hogy ellentétben a közhiedelemmel a szivargyártás ide a Dominikai Köztársaságra vezethető vissza. Egyértelműen megállapítható, hogy a dominikai szivar semmivel sem marad el a kubai szivartól! Innen a kakaógyártás fellegvárába, San Fransisco de Macrois-ba látogatunk, ahol a kakaó termelés és feldolgozás folyamataival ismerkedünk.

7.nap: Észak felé haladunk tovább, La Isabella településre, ez az első spanyolok által alapított dominikai város, itt mai napig megtalálhatók az első telepesek és Kolumbusz Kristóf házának romjai. Megérkezünk Dominika legnagyobb északi városába, Puerto Platan-ba, ahol megtekintjük a San Felipe erődöt, a Viktoriánus városrészt és Malecon-t. Az estét a városban töltjük.

8.nap: Irány a rumgyártás nyomába! Megismerjük a rumgyártás fortélyait, történetét a Brugal rumgyárban. Végigkísérjük útján a cukornádtól a palackozásig. Kellemes tempóban hajókázására indulunk a Laguna Grigrin, majd Nagua és Sanchez érintésével eljutunk a Samana-félszigetre., a híres Limón vízeséshez. Az estét a Malecon parton töltjük és az éjszakára egy kellemes dominikai hotelben szállunk meg.

9.nap: Nem túl korán elindulunk a kikötőbe, ahol komppal áthajózunk Sabana de la Mar-ra, itt egy körút vár ránk a Parque de los Haitisesben, mangrove erdők és az ősi indiánbarlangok között. Délután visszaindulunk Samana városba innen ismét hajóra szállunk és a Bacardi szigeten (Cayo Levantado) kötünk ki. 5 óra körül a dominikai főváros érintésével indulunk Bayahibe-re,

10.nap: Elérkeztünk a dominikai körút csúcspontjához, a Saona szigeti kiránduláshoz. Reggel hajóra szállunk és részt veszünk egy kisebb karib-tengeri hajóúton, ahol a Dominikai Köztársaság legszebb partjait fogjuk megcsodálni, többek között a Las Palmillast, Cautano, Mano Juant és Canto de la Playat, mindemellett lehetőségünk lesz olyan helyeken megállni, ahol tengeri csillagok között, a tenger közepén, a homok dűnéken élvezhetjük a kristálytiszta, meleg tengervizet.
Visszatérve Bayahibe-re, ahol véget ér ez a felejthetetlen dominikai kirándulás. Igény szerint visszaszállítjuk utasainkat Santo Domingo-ra vagy Punta Cana-ra, amennyiben szeretnének még pár napot pihenéssel tölteni a Dominikai Köztársaságban, lehetőségük nyílik megszállni 4 vagy 5*-os szállodákban.