Dominika körút 8 nap

Ár: 890 USD

Rövid Leírás
Lépjen Kolombusz Kristóf nyomdokaiba és induljon el megismerni a teljes szigetet. Felejthetetlen élmények várják önt, megismerkedhet a sziget eldugott részeivel, túristalátványosságaival, a helyi lakosokkal, az igazi állat és élövilággal, dominika összes látnivalójával.

Az ár tartalmazza: Autóbusz, hajók, napi 3 x étkezés, ital, alkoholos italok, belépök, szállás. A hotelek általában 2** vagy *** csillagos dominikai szállások, nagyrésze légkondicionáló berendezéssel és televízióval.

Amit hozni kell: A körút hosszától függen váltóruhák, fürdöruha, papucs, napszemüveg, napvédökrém, sapka, kalap, szúnyogriasztó.

Menetrend Punta Caná-ról és Bavaró-ról: Az utasokat reggel 5.15 és 5.30 között vesszük fel az elöre egyeztetett hotel recepcióján. Lehetöség van Santo Domingón csatlakonzni hozzánk 10.00 és 11.00 óra között. Visszaérkezés a hotelekbe a túra utolsó napján 21.00-22.00 óra között.
Lehetőség van olyan körútra is ahol az utasok csak a körútra érkeznek a dominikai köztársaságba, ebben az esetben hotelröl és egyéb szükséges dolgokról intézkedünk.

MEGJEGYZÉS:
– Magyar nyelvű idegenvezetés
– Gyermekek 0-3 évig költségmentes
– A kirándulás tartalmaz snorkel felszerelést ingyenesen
– Új snorkel felszerelés vásárolható 15 USD áron (szemüveg és pipa)

Részletek
Dominikai Köztársaság – Körút 8 nap / 7 éjszaka
Indulások egész évben, minden hó 3. , 13, és 23. napján.
Punta Cana-ról és Santo Domingo-ról
Idegenvezetés: angol, spanyol, német és magyar nyelven

Körutázás a Karib-térség egyik legszebb szigetén, ahol a Taino indiánok, európai telepesek és afrikai rabszolgák leszármazottjai élik életüket a bachata és a merengue hazájában a gyönyörü szép türkiz kék és pálmafás tengerpartokon. A Dominikai Köztársaság azok közé az úticélok közé tartozik amelyet egyszer legalább mindenki látni szeretne. A legtöbben a túristaövezetekben, az all inclusive hotelek szolgáltatásait élvezve, a négy fal között és a hotel tengerpartján töltik el szabadidelyüket, pedig ez a csodálots ország rengeteg látnivalóval szolgál és azok részére kináljuk ezt a lehetöséget akik a természeti csodák, a dzsungelek, vízesések, a nemzeti parkok, dominikai lakósok és az egyedülálló állatvilág nyomába szeretne eredni. Az ország lakói kedvesek és barátságosak, szinte mindig önzetlen módon ajánlják fel segítségüket az idelátogatóknak akikre az állandó vidámság és a mosoly jellemzö.

A Dominikai Köztársaság természeti értékei miatt a föld egyik legvonzóbb országa. Türkízkék tengerpartjai mellett, magas hegyvonulatok, félsivatagos területek, banán, kakaó és dohányültetvények, nemzeti parkok sokasága, különleges állat és növényvilága, a nyüzsgö fövárosa és a kellemes zenéje teszi varázslatossá a szigetországot. Indúljon el velünk és fedezzük fel mint ahogy Kolombusz Kristóf is tette több mint 500 évvel ezelött.

Útleírás:
1 nap: A kora reggeli órában indulás Punta Cana-ról Santo Domingóra ahol még az esetleg útitársak csatlakoznak hozzánk. A föváros egyik kellemes részén, Bella Vista kerületben egy otthonos hotelben szállunk meg, este egy kis séta ajánlott ebben a nyugodt kerületben, fáradtságtól függöen.
2.nap: Megismerkedünk az új amerika elsö városával, Santo Domingó-val. Felfedezö útunkat a történelmi városrészben kezdjük, ahol betekintést nyerhetünk a XV-XVI. századi akkori életbe, hogy fejlödött a város, hogy hogyan védekeztek a kalózok ellen. Betekintünk a Casa de Colón-ba (Kolombusz háza), amerika elsö katedrálisába, végigsétálunk a Condé-n, a karib térség legrégebbi sétálóutcáján és meglátogatjuk a Parque de Independenciát, (Függetlenségi Park) ahol az államalapítók, Mellija, Sanchez és Duarte földi nyughelye található. Egy kis városnézéssel folytatjuk utunkat, meglátogatjuk a Palacio Nacional-t (Elnöki Palota), a Duarte piacot, a Szépmüvészeti múzeumot és azokat a kerületeket ahol a föváros tehetösebb és szegény polgárai élnek. A késö délutáni órákban a Duarte autópályán az ország közepe felé vesszük utunkat, a dohány a kávé és kakaógyártás fellegvárába.
3.nap: Mielött megkezdenénk utunkat a dohány és kakaóültetvények felé, meglátogatjuk Jarabacoa-t ahol a legmegasabb hegyek találhatók, egybekötve vízesésnézéssel, (Salto de Jimenoa) és La Vega város bemutatásával, ahol minden februában megrendezésre kerül a világhírü La Vega-i karnevál, ami 4 héten keresztül lázban tarja a várost és az országot. A hegyvidéki túra után, a köztársaság második legnagyobb városában, Santiago de los Caballeros-ban foglaljuk el szállásunkat.
4.nap: Santiago város egy szép és rendezett képet mutat amit Cuidad de Corazon (Szívváros) néven is szoktak emlegetni, ennek több oka is van, például ez a város az ország gazdasági és mezögazdasági motorja, valamint azért is mert az ország középsö részén helyezkedik el, mint az emberi szív, a test középsö részén. Betekintést nyerünk a dominikai szivargyártás múltjába a Leon Jimenez szivargyáron keresztül, és itt is megemlítenénk kedves érdeklödöinknek hogy a hires kuba-i szivargyártás, ide a dominikai köztársaságra vezethetö vissza, amit sajnos nagyon kevesen tudnak, de komoly szivarrajongók hamar megállapítják hogy bizony a dominikai szivar semmivel sem marad el kubai szivartól. Elhagyva a várost San Francisco de Macoris-ba látogatunk a kakaógyártás fellegvárába, ahol a kakaó termeléssel és annak feldolgozásával ismerkedünk meg.
5.nap: Elindulunk északra, La Isabella településre ahol meglátogatjuk az elsö spanyolok által alapított várost, ahol a mai napig megtalálhatók a város romjai, Kolombusz Kristóf és az elsö telepesek házromjai. Tovább folytatva utunkat elérjük az északi legnagyobb várost, Puerto Plata-t ahol megtekintjük a San Felipe erödöt, a Viktoriánus városrészt és a tengerparti részt a Malecon-t. Az estét ebben a szép és nyugodt városban töltjük, a következö napra is marad egy fontos látogatás.
6.nap: A reggeli után elindulunk a híres dominikai rumgyártás nyomába, a híres Brugal rumgyárban folytatjuk utunkat ahol megismerkedhetünk a legkedveltebb rum gyártásának történetével és a rum útjával a cukornádtól a palackozásig. Utunkat kellemes tempóban folytatjuk Rio San Juan fele ahol egy kis hajókázásra indulunk a Laguna Grigri-n, majd Nagua és Sanchez érintésével eljutunk a Samana-i félszigetre a híres Limón vízeséshez (legmagasabb a szigeten, 40 méter) majd Samana városba. Az esti órákat a Malecon-on, a tengerparti részen töltjük és az estét egy kellemes családi hotelben fogjuk átaludni.
7.nap: A nem korai ébresztö után, elindulunk a kikötöbe, ahol kompra szállunk és áthajózunk Sabana de la Mar-ra, ahol körutat fogunk tenni a Parque de los Haitises-ben, a mangróve erdök, és a régi indiánbarlangok között. A délutáni órákban visszaindulunk Samana városába ahol ismét hajóra szállunk és áthajózunk a Cayo Levantado-ra, ismertebb nevén a Bacardi szigetre. Délután 5 óra körül elindulunk Bayahibe-re a föváros érintésével.
8 nap: A körút csúcspontja, a Saona szigeti kirándulás. Reggel hajóba ülünk és egy kis karib-tengeri hajóúton veszünk részt, ahol a Parque Nacional Este (Keleti Nemzeti Park) legszebb és egyben a köztársaság legszebb tengerparjait fogjuk meglátogatni, mint a Las Palmillas, Cautano, Mano Juan és Canto de la Playa, és lehetöségünk lesz olyan helyeken megállni ahol tengeri csillagok között , a tenger közepén , a homok dünéken élvezhetjük a kristálytiszta, meleg tengervizet.
Visszatérve a Saona-szigeti kirándulásról megérkezünk Bayahibé-re ahol véget ér ez a csodálatos és tartalmas utazás. Innen igény szerint továbbszállítjuk utasainkat Santo Domingó-ra, vagy a Punta Cana-ra vagy abba a kiválasztott resortba ahol a hátrálévö pár napot szeretnék pihenéssel tölteni, ahogy nagyon sok ügyfelünk teszi. Punta Cana, Bayahibe a lehetö legalkalmasabb arra hogy egy 4 vagy 5 csillagos resortban élvezzük a Karib-tengeri pihenést