Dominika fakultatív programok, kirándulások

Magyar idegenvezetővel induló programok

Saona sziget VIP 115 USD
Autóbusz/Gyorshajó/oda vissza, egész napos kirándulás. Több tengerpart látogatás+Természetes medencék
Az ár tartalmazza az ebédet (languszta), italt és alkoholos italokat. Privát csoport 10 személy.

Samana félsziget repülővel 250 USD
Autóbusz/Repülőgép/Hajó/dzsungeltúra, egés znapos Samaná város, Bacardi sziget, és a Limón vízesés.
Az ár tartalmazza az ebédet, italt és alkoholos italokat! Max: 24 személy

Samaná félsziget +Haitises Nemzeti Park Busszal és Hajóval 200 USD
Autóbusz/Hajó/Dzsungeltúra/Hajó, egész napos kirándulás. Samaná város, Bacardi sziget, Limón vízesés és Haitises Nemzeti Park.
Az ár tartalmazza: az ebédet, italt és alkoholos italokat. Max: 24 személy

Santo Domingo+Altos De Chavon (Korallváros) 100 USD
Autóbuszos, egész napos kirándulás
Háromszem barlang, Kolombuszház, El Conde, Catedral Primada de América, Ozama erőd, teljes régi városrész, szivarüzem, Altos de Chavón (Korallváros) és Casa de Campo.
Az ár tartalmazza az ebédet

Jeep Safari 199 USD
Terepjáró, lehetőség szerint az utas vezethet, egész napos Juanillo part, Macao part, Lava Cama, Higüey, Palo Viejo, kakaó, cukornád és kávéültetvények
Az ár tartalmazz az ebédet, italt és alkoholos italokat.

További fakultatív programok is igénybe vehetőek, azonban a magyar idegenvezető nem minden esetben garantált!

 Dominikai fakultatív program: Karibi Est

karibi_est_dominika_fakultat_v_k_p

Altos de Chavon rendkívül hangulatos 14. századi mediterrán művészváros, mely 1983-ban korallból épült, mivel abban az időben ez volt a legolcsóbb alapanyag. Az osztrák származású, amerikai iparmágnás Charles Bluhdorn ötlete alapján készült, aki életét a dominikai turizmus fellendítésére áldozta, jelenleg lánya, Dominique irányítja.
Amfiteátrumát 1986-ban adták át, ahol több hollywoodi sikerfilmet is forgattak, mint például a Rambo vagy az Apokalipszis most.

Altos de Chavón az egyik legnagyobb turistalátványosság a Dominikai Köztársaságban.

A látogatók általában reggel érkeznek, viszont velünk lehetősége van korlátozott számban, az esti órákban egy felejthetetlen karibi est megtekintésére.

A Kandela Show Altos de Chavón legnépszerűbb műsora a koncertek mellett. A karibi-estéken, ahol az afro-karibi kultúra csodálatos művészi értékeit tekinthetjük meg pálmafák között az amfiteátrumban, közel 50 táncos és 2 híres dominikai énekes gondoskodik egy felejthetetlen estéről.

Az amfiteátrumban több híresség is megfordultak már, például Frank Sinatra, Carlos Santana, Sting, Luis Miguel és itt házasodott össze Michael Jackson Elvis Presley lányával.

Sok festő, író, költő és kézműves él itt, akiktől értékes, egyedi alkotásokat is vásárolhatunk, ha ott járunk.

 

 

Indulás a hotelekből: 16.00-17.00

Visszatérés: 22.00-23.00

Dominikai fakultatív program ára: 90 USD

A fenti ár tartalmazza a transzfert a hoteltől Casa de Campo-ig, ahol Altos de Chavón található, illetve tartalmazza a belépőt, innivalót és Altos de Chavón-i esti látogatást.

Öltözet: elegáns és kényelmes

Belepők csak korlátozott számban.

Belépők a következő dátumokra rendelhetők:

Január 4., 11., 18., 25

Február 1. ,8., 15. ,22

Március 1., 8., 15., 22., 29

Április 4.

 Dominikai kirándulás: Santo Domingo

dominikai kirandulas santo domingo

Santo Domingo, a Dominikai Köztársaság fővárosa és egyben a legnépesebb városa. 1492. december 5-én Kolumbusz felfedezte Hispaniola szigetét, 1496. augusztus 4-én megalapították Santo Domingot, ezzel az Újvilág legrégebben lakott települése lett.
A város elnevezésével Kolombusz testvére, Bartolomé szeretett volna emléket állítani édesapjuknak, így a Santo Domingo de Guzmán nevet adta.

A program elérhető a Punta Caná-n, Bavaró-n és Bayahibé-n megszálló vendégeink számára autóbusszal vagy repülőgéppel.

 

Első állomásunk –  Playa Caleta, ami az egyetlen santo domingo-i tengerpart és a legkisebb tengerpart is a Dominikai Köztársaság területén. Ezután folytatjuk utunkat a Los Tres Ojos barlangokba. Ezek földalatti barlangok, melyekben kis tavak találhatók. Bejárataik részben beomlottak és a levegőből nézve úgy néznek ki, mint három fekete szem. Lehetőség van csónakázásra, vagy megtekintheti a turistalátványosságnak számító, állítólag már 20 éve a barlangban élő  Tarzan sziklamászó, majd a 10-12 méter magasságból fejest ugró mutatványát.
Következő állomásunk –  Kolumbusz világítótornya, amit Kolumbusz Kristóf Újvilágba érkezésének 500. évfordulója alkalmából adtak át. Funkcióját tekintve inkább mauzóleum és múzeum, itt őrzik ugyanis Kolumbusz csontjait, valamint Amerika szinte összes országából láthatók itt kiállítási tárgyak. Alkalmanként, amikor bekapcsolják a kereszt alakú fénysugarat kibocsátó világítótornyot, még Puerto Ricóban is látják – de mivel a környéken minden elektromosságot elszív, ezért erre nem túl gyakran kerül sor.
Ezután következik a történelmi városrész, amely a világörökség része. Rengeteg ókori épület található itt, amelyek a mai napig kitűnő állapotban látogathatók. Megtekinthetjük Diego Kolumbusz házát is, melyet 1990-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. Több száz éves spanyol páncélok, kardok, nyílpuskák között található egy 500 évesnél is régebbi szamuráj öltözék, egy eredeti polipbőr markolatos szamurájkard, és láthatjuk a Santa Maria makettjét, Kolumbusz utazóládáját, kincsesládáját, konyháját, hétköznapi tárgyait, ágyát.
További látnivalók közé tartozik az amerikai kontinens első, máig működő székesegyháza, a Catedral Primada de América, Kolumbusz fiának háza az Alcazar de Colon, az Ozama-folyó partján álló Ozama-erőd (Fortaleza Ozama) vagy a Plaza España.
A város kikötője, a Rio Haina, ár nagy tengerjáró hajók fogadására is alkalmas. Az ország fő exportcikkeit; vasérc, cukor, kakaó, kávé, dohány, bauxit is itt rakják hajóra.
Ebéd után utunkat az elnöki palota, (a jelenlegi elnök Danilo Medina felé vesszük, ), aztán végigsétálunk a Duarte piacon, majd megtekintünk néhány gazdagabb és szegényebb Santo Domingo-i városrészt: Bella Vista, Ensanche Piantini Capotillo, és végül La Zurza.

Menetrend Punta Caná-ról és Bavaró-ról:
Autóbuszos kirándulás: Az utasokat reggel 5.30 és 6.30 között vesszük fel a recepción
Repülőgépes kirándulás: Az utasokat reggel 6.30 és 7.00 között vesszük fel a recepción

Menetrend Bayahibé-röl:
Autóbuszos kirándulás: az utasokat reggel 7.30 és 8.00 között vesszük fel a recepción

Dominikai fakultatív kiránmdulás ára:
Autóbusszal: 80 USD személyenként
Repülőgéppel: 215 USD személyenként

Az ár tartalmazza: autóbusz vagy repülőjegy, belépők, étkezés, idegenvezetés.
Amit hozni kell: napszemüveg, napvédőkrém, sapka, kalap, esetleg költőpénz (az itteni üzletek lényegesen olcsóbbak)

Megjegyzés:

A kirándulás a hét minden napján indul kivétel hétfő

Gyermekek 0-3 évig költségmentes, 3-10 éves korig 50% kedvezmény

Repülőgéppel: Nincs gyermekkedvezmény

 Dominikai kirándulás: Los Haitises

dominika kirandulas

A Dominikai Köztársaságan, Punta Canatól északra, a buja Samana-félszigeten található, melynek érintetlen öblében december és március között hosszúszárnyú bálnák tucatjai gyűlnek össze a nászidőszakra, melyre turisták tömegei kíváncsiak, mindemellett a félsziget közepén húzódó Sierra de Semana hegység erdői festői látványt nyújtanak.

Ezen a kiránduláson az ország lélegzetelállító vidékeire visszük el Önöket, mely elérhető a Punta Caná-n, Bavaró-n és Bayahibé-n megszálló utasaink részére!

A túránkat észak felé indulva kezdjük, érintjük Higuey-t, Seibo-t, Hato Mayor-t, és a végén elérjük Sabana de la Mar-t. Kalandos utunkon eljutunk Cano Hondo-ra, ami egy kis kikötő, ezután megérkezünk a gyönyörű Semana-félszigetre, ahol az ország leghíresebb és egyben legnagyobb nemzeti parkja a Haitises Nemzeti Park található. A nemzeti Park jelentős része karsztos platform, amely egyetlen ilyen típusú geológiai képződmény a Karib-térségben és a világon is.

Több száz éves Mangrove erdők, indiánbarlangok, eredeti állapotú barlangrajzok, csodálatos élővilág és az érintetlen természet várja Önöket ezen az izgalmas kiránduláson.
Kétségkívül az egyik legszebb része az országnak,egy igazi kis ökológiai csodaország, különleges geológiai képződményeivel, növény és állatvilágával, földalatti folyókkal, barlangokkal és szigetecskékkel . A  Bahia de San Lorenzo, valamint a különböző folyók adnak életteret a legfontosabb madaraknak, mint a pelikánok, fregattmadarak, dögkeselyűk, garzák. A mangrove erdők mélyén ősi Taino indián barlangokat találunk sziklavésetekkel és képírásokkal

Élményekben gazdag utunk(kirándulásunk) végén visszatérünk Sabana de la Mar településre, ahol olyan különlegességeket kóstolhatunk ebédre, például Minuta-t, ami egy csak itt megtalálható, különleges hal.

Menetrend Punta Caná-ról és Bavaró-ról:
Az utasokat reggel 5.30 és 6.00 között vesszük fel a recepción.
Visszaérkezés este 8.00 órakor.

Menetrend Bayahibé-röl:
Az utasokat reggel 7.00 és 7.30 között vesszük fel a recepción.
Visszaérkezés este 6.30 kor.

Dominikai kirándulás ára: 115 USD

Az ár tartalmazza: autóbusz, hajóút, belépők, étkezés.
Amit hozni kell: fürdőruha, napszemüveg, sapka, kalap, szúnyogriasztó, napvédőkrém, kamera, esetleg váltóruha.

Megjegyzés:

A kirándulás a hét minden napján indul
Magyar nyelvű idegenvezetés
Gyermekek: 0-3 évig költségmentes, 3-10 éves korig 50% kedvezmény

 Dominikai kirándulás: La Altagracia & La Romana

dominikai kiranduals la altagracia la romana

A szintén dominikai látványosságokat érintő kirándulás során ellátogatunk Altos de Chavónba vagy ismertebb nevén a Művészetek városába illetve Tabacalera de Garciaba,ahol a világ legnagyobb szivargyára található.Több,mint 4000 dolgozó készíti a leghíresebb szivarokat, többek között a Don DiegotRomeo y Julietat és Monte Cristot.

Kirándulásunk elérhető a Punta Caná-n, Bavaró-n és Bayahibé-n megszálló ügyfeleink számára.

 

La Altagracia:

Az ország legnagyobb tartománya nevét a Miasszonyunk Bazilikáról kapta. Fővárosa Higuey, fő gazdasági tevékenysége a turizmus, de jelentős a mezőgazdaság (cukornád, citrusfélék) és az állattenyésztés (főleg marha, mind a tejtermékeknek és húsnak) is. A legfontosabb turisztikai célterületei: BavaroPunta Cana, Bayahibe, Boca de Yuma (horgászversenyek és kakasviadalok). Higueyben a La Altagracia-i Miasszonyunk Bazilika, amely az egyetlen zarándokhely a dominikaiak és a külföldiek számára.

 

La Romana:

Szintén jelentős a szerepe a Dominikai Köztársaság idegenforgalmában. Turisztikai szálláshelyek közül a Casa de Campo a leghíresebb, itt találhatjuk a világ leggazdagabb embereinek házait is. A tartományban található Altos de Chavón, amely különleges építkezési módja miatt egyedi élmény nyújt az idelátogatóknak, ezért is tekinithető a Dominikai Köztárság egyik legnagyobb turisztikai attrakciójának. Az Altos de Chavón Művészeti Iskola a legrangosabb a Karib-térségben. Kapcsolatban van a New York-i Parsons School of Design iskolával. A La Romana tartomány 1968-ban jött létre, miután kivált a La Altagracia tartományból.

Altagracia útleírás:

Túránk első helyszíne a Tabacalera de Garcia szivargyár, ami a legnagyobb szivargyár a világon, több mint 4000 alkalmazottal. Itt megtekinthetik a dohányipar legtapasztaltabb mesterembereinek munkáját, miközben az ipar leghíresebb kézzel gyártott márkáit készítik (Romeo y JulietaH. UpmannMontecristoDon DiegoPlayboyTrinidad). Ezt követően utunk Casa de Campon Altos de Chavón felé vezet, melyet korallvárosként emlegetnek, egy régi, mediterrán stílusú villa a Chavón folyó fölött. Több fontos intézménynek ad otthont, többek között egy művelődési központnak, a Nemzeti Régészeti Múzeumnak, valamint az úgy nevezett City of Artists-nak. Az itt található egy több ezer férőhelyes amfiteátrumban több különleges és rendkívül híres előadó lépett már fel, az első koncertet Frank Sinatra és Carlos Santana adták. Amikor az ember először megpillantja az Altos del Chavón-t az első gondolata az, hogy ez egy régi középkor város, a macskaköves utcák és a házak miatt úgy tűnhet, hogy legalább 400-500 éves. Valójában azonban 1976-tól kezdték építeni, egy amerikai vállalkozó Charles Bludhorn, a Warner Bros tulajdonosa, több ezer tonnányi követ robbantatott ki egy hegyből, hogy az épületek, a terek, a templom és az amfiteátrum elkészüljön. Azt beszélik, hogy a város születésnapi ajándék volt az üzletember lányának.
A Régészeti Múzeumban több mint 30.000 tárgy tekinthető meg a Taino indiánok életéből és végül utolsó állomásunk Boca de Yuma, ahol megebédelünk majd a Higuey-i Bazilika látogatása után visszatérünk a hotelbe.

Menetrend Punta Caná-ról és Bavaró-ról:

Az utasokat reggel 6.30 és 7.30 között vesszük fel a recepción.

Visszaérkezés a hotelbe 17.30-kor.

Menetrend Bayahibé-ről:

Az utasokat reggel 8.30 és 9.00 között vesszük fel a recepción.

Visszaérkezés a hotelbe 16.00-kor.

Dominikai  kirándulás ára: 80 USD

Az ár tartalmazza: autóbusz, belépők, étkezés.
Amit hozni kell: napszemüveg, napvédőkrém, sapka, kalap, kamera.

Megjegyzés:

A kirándulás a hét minden napján indul kivétel Vasárnap

Magyar nyelvű idegenvezetés

Gyermekeknek 0-3 évig költségmentes, 3-10 éves korig 50% kedvezmény

 Dominikai fakultatív program: Rafting & La Romana

rafting

Amit kínálunk: vad és gyors folyók, pálmafákkal tarkított magas hegyek, kaland és természet mindez Dominika szívében. Egy légi kirándulás során eljuthatunk Constanzaba és Jarabacoába ahol a sziget teljesen más arcát ismerhetjük meg.

A rafting szó jelentése: vadvízi evezés, amely során egy 4-12 fős csapat gumicsónakban ülve evez végig egy vad, zuhatagos folyón. Az evezés története az ókorba nyúlik vissza, hiszen az egyiptomiaktól a mezopotámiaiakon át az indián törzsekig nagyon hosszú ideig a kajak és a kenu volt a legelterjedtebb vízi közlekedési eszköz. Leginkább szállításra használták, de emellett utaztak is velük, viszont az evezés, mint sporttevékenység csak sokkal később, az 1970-es évek közepén jelent meg.

A mai értelemben vett vadvízi evezés a 20. század közepétől kezdett népszerűvé válni. A raftot (nagyon erős, felfújható gumicsónakot) eredetileg az amerikai hadsereg számára fejlesztették ki és csak speciális bevetéseken használták az elit alakulatok. A kalandvágyók természetesen hamar felfedezték, hogy ezek a csónakok szinte mindent kibírnak, így a veszélyes, sziklás vadvizek sodrását is. Így indult hódító útjára a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportág, a vadvízi evezés.

Részletek

Jarabacoa: A Cordillera Central hegységben 525m magasan található Jarabacoa egy provincia es egy tartományi székhely Dominika szívében, melyet gyakran hívnak a természet fővárosának. Nem messze találjuk a Karib-szigetek legmagasabb hegységeit, Pico Duartet (3175m), Dominika legvadabb folyóit, mint pl. Yaque del Norte (3ookm) és híres vizeséseket, mint a Salto de Jimenoa és a Salto de Baiguate.

Ez a kirándulás elérhető a Punta Cana-n, Bavaro-n megszaló ügyfeleink számára.
UTLEIRAS: Kalandvágyó vendégeinket reggel egy kisbusszal elszállítjuk a Punta Cana-i repülőtérre, ahonnan egy kisrepülőgéppel elrepülünk a második legnagyobb városba, Santiago de Los Caballeros-ba. Ezután újra kisbuszba ülünk és a Cordillera Central hegységet érintve megérkezünk Jarabacoa-ba, amely a Karib-szigetek legmagasabb pontjának, a Pico Duarte közelében fekszik. A napot egy rancson kezdjük kávé és reggeli mellett, majd elindulunk a Yaque del Norte folyóhoz, ahol elkezdődik a várva várt kaland, a rafting. Izgalmakban gazdag utunk végeztével visszatérünk a rancsra és megebédelünk. Ezt követően lóra pattanunk és felkeressük a Baiguate vízesést. Még naplemente előtt visszatérünk Santiago-ba, ahonnan visszarepülünk Punta Cana-ra.

Dominikai fakultatív program ára: 215 USD Rafing alap program

Dominikai fakultatív program ára: 245 USD Rafing extra program

Az ár tartalmazza: Autóbusz, hajó, étkezés, ital, alkoholos italok, repülögép

Amit hozni kell: Fürdöruha, papucs, napszemüveg, napvédőkrém, sapka vagy kalap, szúnyogriasztó, kamera. Csereruha, váltóruha. A raftinghoz szükséges öltözetet, ruhat, felszerelést mi biztosítjuk.

Menetrend Punta Caná-ról és Bavaró-ról: Az utasokat reggel 6.15 és 6.30 között vesszük fel az elöre egyeztetett hotel recepcióján. Visszaérkezés a hotelekbe 18.00-19.00 óra között.

MEGJEGYZÉS:

– Magyar nyelvű idegenvezetés

– Kedvezmény nem vehetö igénybe

 Dominikai kirándulás:
Playa Blanca és Indiántavak

playablanca

Playa Blanca a Punta Cana-Bavaro üdülőövezet egyik legszebb része, melyet egy korallzátony vesz körül. Gyönyörű fehér homokos tengerpartja és a nyugalmat árasztó környezet teszi lenyűgözővé és romantikussá. Ez a partszakasz kiválóan alkalmas snorkelezésre, hiszen vize több 100 méteren sekély, ennek következményében az átlag hőmérséklete viszont igen magas.
A helyi étterem kitűnő konyhával várja vendégeit.
Playa Blancatól nem messze rejtőznek a Taino Indián Szemek (Ojos Indigenas), ahol 12 édesvizű lagúna várja a fürdőzőket, kristálytiszta vízzel, különböző halakkal, teknősbékákkal, egy trópusi dzsungel kellős közepén.

Dominikai Kirándulás ára: 80 USD személyenként.

Az ár tartalmazza: autóbusz , idegenvezetés.
Amit hozni kell: napszemüveg, napvédőkrém, sapka, kalap, esetleg költőpénz.

Megjegyzés:

A kirándulás a hét minden napján indul.

Gyermekeknek 0-3 évig költségmentes, 3-10 éves korig 50% kedvezmény jár.

 

dominikai fakultativ playa blaca

 Dominikai fakultatív program:
Buggy és Quad

buggy

Buggy és Quad

Ha szabadságra vágyik, üljön fel egy quadra vagy egy buggyra és vegyen részt egy félnapos kiránduláson a sziget közepében, ahol betekintést nyerhet a helyi lakosok mindennapjaiba, valamint megmártózhat valamelyik elhagyatott partszakaszon vagy akár egy indiánbarlangban.

Programjaink elérhetőek a Punta Caná-n és Bavaró-n megszálló ügyfeleink részére.

Buggy és Quad

Utasainkat egy furgonnal szállítjuk el egy farmra, ahol munkatársaink ismertetik a járművek biztonságos használatát., majd megkezdődhet a felejthetetlen kaland a Bavaro környéki tengerparton.

Útleírás

Az alkalmassági vizsga után megkezdjük utunkat az Uvero Alto strandokon majd körülbelül 30 perc es utazás után a híres dominikai rizsföldeken találjuk magunkat. Ezt követően eljutunk az első nagyobb városba, Nissibonba, ahol megismerkedhetünk a helyi szokásokkal, életstílussal, betekinthetünk mindennapjaikba. Elhagyva a várost a dombos területeken megpillanthatjuk a kakaó-és kávéültetvényeket, valamint a trópusi gyümölcsök földjeit. Meglátogatunk egy kis faházat, ahol megleshetjük hogyan élnek a dominikaiak. Innen ismét a tengerpart felé vesszük az irányt és élvezzük a gyönyörű táj szépségét a trópusi folyótorkolatok mellett elhaladva.
Visszavezető utunk során ismerkedhetünk a tanyavilággal.

Menetrend Punta Caná-ról és Bavaró-ról:

Ezekre a programokra naponta négyszer van indulásunk, az indulás időpontja a hoteltől függ, de van két délelőtti és két délutáni lehetőség. A pontos időpontot előre le kell egyeztetni. A program nagyjából 4 órát tart.

Dominikai fakultatív program ára:
Nagy Buggy: 110 USD páronként
Közepes Buggy: 90 USD páronként
Quad: 90 USD páronként

Az ár tartalmazza: autóbusz, a választott jármű, üdítőital.
Amit hozni kell: fürdőruha, papucs és cipő, sapka, kalap, törölköző, szúnyogriasztó, napvédőkrém, váltóruha, kamera.

Megjegyzés

A kirándulás a hét minden napján van, délelőtti és délutáni indulással.
Ez a kirándulás csak párban végrehajtható, minden egyes járműben két személy ül.
Nem alkalmas 5 évesnél fiatalabb gyermekek számára.
Nincs gyermekkedvezmény.
Nem tartalmaz étkezést.
A cég még szülői beleegyezéssel sem enged 12 éven aluliakat vezetni.

 Dominikai kirándulás:
Szafari

szafari

Megmutatjuk Önöknek a Dominikai Köztársaság szorgos hétköznapjait! Betekintést nyerhetnek a kávé, kakaó, banán termesztésének és feldolgozásának folyamataiba a helyi lakosok segítségével.
Emellett meglátogatunk egy helyi iskolát, falvakat és a helyiek által látogatott strandokat.

Mindezt akár lóháton is, mely a program része.
A program elérhető a Punta Caná-n, Bavaró-n és Bayahibé-n megszálló ügyfelek számára.

Kirándulás Rancho Mar Taino

Ahhoz hogy igazán megismerjük és közel kerüljünk a helyi lakosokhoz a legjobb módszer ha részt veszünk a hegyi tanyavilág életében.
Az így szerzett élmények felejthetetlenné teszik a nyaralást!

Útleírás

A szafarit az egyik helyi iskolában kezdjük, ahol az ültetvények mellett élő gyermekek és felnőttek  életével ismerkedünk. Bemutatják, hogyan zajlik a kakaó- és kávé termesztése valamint beleshetünk a kinyerési eljárás fortélyaiba, de ezek mellett egyéb trópusi gyümölcsökkel is találkozhatunk.
Ezután a cukornádültetvényekre látogatunk, itt érdekességeket tudhatunk meg a termesztéséről és felhasználásáról. Innen egy farmra érkezünk, ahol svédasztalos ebéd vár bennünket, kedvünkre megmártózhatunk a medencében vagy a tengerparton, ahol akár egzotikus állatokat is láthatunk vagy elmehetünk egy vad lovaglásra a tengerparton (nem kötelező).
Végül meglátogatunk egy kézműves cigarettakészítő műhelyet Nissibónban innen pedig visszatérünk a szállodába.

Menetrend: Punta Caná-ról és Bavaró´-ról:Az utasokat reggel 7.00 és 8.30 között vesszük fel a szálloda recepcióján.

Menetrend Bayahibé-röl:
Az utasokat reggel 6.00 és 7.00 között vesszük fel a szálloda recepcióján

Dominikai kirándulás ára: 80 USD személyenként
Az ár tartalmazza: safari túra, transzfer, étkezés , lovaglás és quadozás

Amit hozni kell:

fürdőruha, papucs és cipő, napvédőlkém, szúnyogriasztó, sapka, kalap, kamera, estleg költőpénz és váltóruha.

MEGJEGYZÉS:

– A kirándulás a hét minden napján indul, kivétel Vasárnap

– Gyermekek 0-3 éves korig díjmentesen, 3-10 éves korig 50% kedvezménnyel utazhatnak.

 Dominikai fakultatív program: Mélytengeri, Lagúnahorgászat

dominikai fakultativ program melytengeri lagunahorgaszat

A Kék és Fehér Marlinból, a Mahi Mahiból és a Barracudából minden horgász álma, hogy legalább egy egyszer a horgára akadjon.Ezek közül a Blue Marlin akár 900 kg is lehet, gyakran a kifogott fehér Marlin tömege eléri a 80 kg-ot emellett a 30-40 kg-os Mahi Mahi és Barracuda is gyakori.
Több mint 20 éve nyújtanak kitűnő lehetőséget Punta Cana, Bavaro és Macao tengerpartjai mélytengeri horgászatra. Profin felszerelt 33-45 láb hosszú halászhajókkal várjuk bátor ügyfeleinket, 4-8 órás izgalmas horgászatra! Csoportos és egyéni megrendeléseket is felveszünk.

Dominikai fakultatív program ára: 150 USD

dominikai fakultativ program melytengeri lagunahorgaszat

 

dominikai fakultativ program melytengeri lagunahorgaszat

 

dominikai fakultativ program melytengeri lagunahorgaszat

 

dominikai fakultativ program melytengeri lagunahorgaszat

 Dominikai fakultatív program:
Romantikus vacsora

romtantikus-vacsi-e1413619728881

Rövid Leírás

Lepje meg kedvesét egy romantikus vacsorával a hírességek kedvenc partján, Playa Blanca-n. A halk zene mellett a hangulatos környezet együttesen teszik felejthetetlenné ezt a rendkívüli estét!

Részletek

Naplemente, halk zene, gyengéd szellő, nyugodt, csendes környezet… így lesz tökéletes a Playa Blanca-n eltöltött romantikus este. A nappali fényben a vakítóan fehér homokos part, a korallzátonyokkal díszített türkizkék víz fogad minket. Este azonban, mikor lemegy a nap csend és béke borul a tájra. Hirtelen kigyúlnak az éjszakai fények, mindenki elvonul és az éttermekből halk zene szűrődik ki.
Romantika minden mennyiségben! Töltsön el egy meghitt estét párjával filmbe illő környezetben, adja át magát a szerelemnek és élvezzék a dominikai konyha mesés ízvilágát.

A parthoz közel épült a híres Tortuga Bay hotel, de itt található Julio Iglesias és a világhírű divattervező, Oscar de la Renta villája is.
Indulás a hotelból: 06.30PM

Visszaérkezés: 11.00-12.00PM

Ár: 65 USD Romantikus vacsora

Ár: 80 USD Romantikus vacsora extra

Vacsora: érdeklödésére szivesen elküldjük az étlepot ami alaján elörendelést veszünk fel, illetve kiszámoljuk a vacsora teljes értékét.

Ruházat: elegáns, kényelmes öltözet, rövidnadrág és ujjatlan felsörészben a belépés szigorúan tilos.

 

 

mdv-las-galeras-dinner

 Dominikai fakultatív program:
Catarina sziget – Chavón folyó

dominikai fakultativ program catarina sziget chavon folyo

Kirándulás rövid leírása

Ez egy rendkivül változatos programunk, tele érdekes programokkal. Bepillantást nyerhet a Rambó, az Apokalipszis most című filmek forgatásának helyszínére, melynek a híres Rio Chavon adott otthont.
A Catarina sziget tökéletes helyszín snoorkelezéshez, hiszen itt található a sokak által csak „Fal”-nak nevezett korallképződmény, mely ezreket csal a szigetre.

Részletek

Az ár tartalmazza: Autóbusz, hajó, étkezés, ital, alkoholos italok,

Amit hozni kell: Fürdöruha, papucs, napszemüveg, napvédökrém, sapka vagy kalap, szúnyogriasztó, kamera. Csereruha ajánlott. (A kirándulás költsége, amit a visszaérkezéskor kell kiegyenlíteni. Kérjük, utasainkat készítsék el előre, ne kelljen a hotelszobába felmenni érte, hogy a többi utasnak ne kelljen várni)

Dominikai fakultatív program ára

99 USD személyenként (10-16 fő)

119 USD személyenként VIP csoport 6-8 fő

MEGJEGYZÉS:

– A kirándulás a hét minden napján indul

– A kirándulás Bayahibe kikötöböl indul ezért az itt megszálló ügyfelek számára a kirándulás csak 60 USD

– Magyar nyelvű idegenvezetés

– A kirándulás reggelit tartalmaz (szendvics, gyümölcs, káve)

– Az ebédhez extraként rendelhetö tengergyümölcse+hal 10USD felár

– Az ebéhez extraként rendelhetö langoszta (1/2kg) 15 USD felár

– Az ebédhez extraként rendelhetö tengergyümölcse, hal és langoszta (1/2kg) 20USD felár

– Gyermekek 0-3 évig költségmentes, 3-6 éves korig 50% kedvezmény

– A kirándulás tartalmaz snorkel felszerelést ingyenesen

– Új snorkel felszerelés vásárolható 15 USD áron (szemüveg és pipa)

– A VIP kirándulás extra menüt tartalmaz tengergyümölcseivel és hallal.

 Dominikai fakultatív program:
Jeep Safari

dominikai fakultativ programo jeep safari

Rövid Leírás

Szabadság, kaland vadregényes tájakon az Altagracia provinciában!

Szökjön el, üljön be egy terepjáróba és fedezze fel a kakaó-és kávéültetvényekkel tarkított keleti hegyláncot és a Nissibon-Miches tengerpartot, ahol a híres Limo és Esmeralda strandok találhatók.

Ez a kirándulás elérhetö a Punta Caná-n, Bavaró-n és Bayahibé-n megszálló utasaink számára.

 

Részletek

Az Altagracia provincia: A dominikai köztársaság 31 provinciájából ez a legkeletibb és a legnagyobb provincia, mely több mint 3000km² területen helyezkedik el. Rengeteg látnivalóval és érdekességgel várja a felfedező szellemű turistákat. Itt található a karib-térség egyik leglátogatottabb része a Punta Cana – Bavaro – Cabeza de Toro – Macao hotelszakasz mely 44 km hosszú, fehér homokos tengerpartjával és türkizkék vízével ámulatba ejti az utazókat. A provincia fővárosa Higüey, ahol a lakosság száma körülbelül 200.000. Leginkább a turizmusból és a mezőgazdaságból élnek. A város legnagyobb látványossága a híres Miasszonyunk Bazilika. Cukornád-, kakaó-, rizs- és banánültetvények, meseszép lagúnák, érintetlen tengerpartok és több tucat folyó várja az idelátogatókat.

Útleírás:

Kora reggeli indulás a hotelekből. A hajnali köd még szebbé varázsolja a pálmafákat a völgyekben. Útközben láthatjuk, ahogyan a kis falvak ébredeznek. Betekintést nyerünk a helyiek mindennapjaiba.  A lakosok megkezdik napi rutinjukat, a gyerekek iskolába igyekszenek, míg az idősebbek elindulnak a földekre. Először a cukornádültetvényeken haladunk keresztül, majd a híres Palo Viejo magaslatra feljutva megpillantjuk a kakaó és banánültetvényeket és gyönyörködhetünk a pazar kilátásban. Ezután visszamegyünk a tengerpartra, és utunkat a híres Limon és Esmeralda strandok felé folytatjuk.
Van lehetőség lovaglásra is igény esetén.

Dominikai fakultatív program ára:

2-3 fő esetén 175USD

4-6 fő esetén 155USD

6-8 fő esetén 135USD 

Az ár tartalmazza: Terepjáró´megfelelö mennyiségü üzemanyaggal, reggeli, italok, alkoholos italok,ebéd, biztosítás.

Amit hozni kell: Jogosítvány (mindegy hogy melyik országból) fürdöruha, törölközö, váltóruha, kamera

Jármüveink: Mitsubishi, Nissan és Ford

Megjegyzés:

– A kirándulás a hét minden napján indul

– A gépjármüvet csak minden 18. Életévét betöltött személy vezetheti

– Magyar nyelvü idegenvezetés

Menetrend Punta Caná-ról és Bavaró-ról: Az utasokat reggel 6.30 és 6.45 között vesszük fel az elöre egyeztetett hotel recepcióján. Visszaérkezés a hotelekbe 18.00-19.00 óra között.

Menetrend Bayahibé-ről: Az utasokat reggel 6.00 és 6.15 között vesszük fel az elöre egyeztetett hotel recepcióján. Visszaérkezés a hotelekbe 16.30-17.00 között.

 Dominikai fakultatív program:
Helikoptertúra

HelioverPPT-300x199

Rövid Leírás

Tekintse meg a világ egyik legszebb tengerpartját madártávlatból is!
Gyönyörködjön a felhők között kristálytiszta vízben, a korallokban, elsüllyedt hajókban és a tengerre épített delfináriumban. Pillantson le a magasból a szebbnél szebb hotelekre.

Részletek

Választható lehetőségeink:

10 perces túra: 89 USD

Csodálja meg Punta Cana és Bavara kristálytiszta tengervizét a vakítóan fehér homokos tengerparttal. Repüljön a páratlanul szép és buja növényzet körül, golfpályák és csodálatos hotelek felett és garantáljuk, hogy egy felejthetetlen utazásban lesz része.

15 perces túra: 129 USD

Vessen egy pillantást az elhagyatott tengerpartokra Bavarótól egészen Arena Gordáig. Élvezze, ahogy helikopter pilótánk a pálmaerdők felett repül és élvezze a csodálatos kilátást a türkizkék és fehérhomokos tengerpart felett.

20 perces túra: 159 USD

Repüljünk egy kicsit messzebb és fedezzük fel a Macaón található gyönyörű szép tengerpartokat, ahol a Punta Cana-i és Bavarói hotelek elitjei találhatók. A kiránduláson lehetőség nyílik, hogy megpillantsuk a több mérföld hosszú, szűz tengerpartokat melyeket pálmaerdők öveznek. Fedezze fel a paradicsomot egy teljesen más szemszögből. kameráikat ne felejtsék otthon!
30 perces túra: 219 USD

Helyezze kényelembe magát és induljon el velünk az egyik legérdekesebb kirándulásra ahol alkalma nyílik lehetösége nyílik megismerkedni a meseszép türkizkék tengerparttal egészen az elejétől a végéig, Cabeza de Torotól az északkeleti Uvero Altóig.

40 perces túra: 319 USD

Ez a leghosszabb és legtöbb látnivalót kínáló kirándulásunk! Fedezze fel a teljes partszakaszt Cap Canától egészen Uvero Altóig. Lehetösége lesz arra, hogy saját hoteljét teljesen más szemszögből láthassa, ez egy igazi kaland amit nem lehet kihagyni.

Tervezze meg saját helikoptertúráját:

Amennyiben szeretné kirándulását teljesen egyénire szabni, erre is van lehetősége. Akár a sziget északi vagy északkeleti részeit szeretné megtekinteni akár Saona szigetére látogatna el vagy  Samanat fedezné fel egyénileg, bátran lépjen kapcsolatba velünk és mi örömmel megszervezzük Önnek különleges kirándulását!
1, Szaona szigeti kirándulások:

– Saona sziget Canto de la Playa, Punta Cana-i part átrepülése, Saona sziget körberepülése és 1 óra várakozás Canto de la Playá-n. (990USD 1-3 személy. Az ár 3 személyre vonatkozik, ennek értelmében ha ketten vannak akkor kétfele ha hárman akkor három fele kell osztani. Az ár tartalmaz frissítöt)

– Saona sziget Canto de la Playa, Punta Cana-i part átrepülése, Saona sziget körberepülése és egész nap a szigeten több parton.(1500USD 1-3 személy. Az ár 3 személyre vonatkozik, ennel értelmében ha ketten vannak akkor kétefele, ha hárman akkor három fele kell osztani. Az ár tartalmazza ebédet és innivalót)

2, Samana-i kirándulások:

– Cayo Levantado (Isla Bacardi), Punta Cana és a samaná-i öböl átrepülése és 2 óra várakozás Cayo Levantadón. (1800USD 1-3 személy. Az ár három személyre vonatkozik, ennek értelmében ha ketten vannak akkor kétfele, ha hárman akkor háromfele kell osztani. Az ár tartalmaz frissítöt)

– Cayo Levantado (Isla Bacardi), Punta Cana és a samaná-i öböl átrepülése, és egész nap Cayo Levantadón (2700USD 1-3 személy. Az ár három személyre vonatkozik, ennek értelmében ha ketten vannak akkor kétfele, ha hárman akkor háromfele kell osztani. Az ár tartalmazza ez ebédet és frissítöt)

– Las Terrenas, Las Galeras, Rincón és Limón vízesés. Punta Cana, samaná-i öböl, Limón vízesés és Las Terrenas átrepülése és 2 óra várakozás Playa Roncónon. (2300USD 1-3 személy. Az ár három személyre vonatkozik, ennek értelmében ha ketten vannak akkor kétfele, ha hárman akkor háromfele kell osztani. Az ár tartalmazza ez ebédet és frissítöt)

Transzfer:

Lehetősége van igénybevenni helikopteres transzferszolgáltatásunkat bármelyik nemzetközi ill. helyi repülötérröl bármelyik pontjára a szigetnek.

Punta Cana – Samana (Cayo Levantado) 1780USD (1-3 pax.)

Samana (Cayo Levantado) – Punta Cana 1780USD (1-3 pax.)

Punta Cana – Santo Domingo 1780USD (1-3 pax.)

Santo Domingo – Punta Cana 1780 USD (1-3 pax.)

Dominikai kirándulás:
Isla Saona & Catalinita

dominikai kirandulas isla saona catalinita

Rövid Leírás
Ez a programunk lehetővé teszi olyan elzárt területek megtekintését, mint a sziget hátsó részén elhelyezkedő Canto de la Playa vagy a Mano Juan.
A kirándulás elérhető a Punta Caná-n, Bavaró-n ,Bayahibé-n és Boca Chicán megszálló ügyfeleink számára.”
Részletek
Szaona sziget: a dominikai köztársaság legnagyobb szigete. La Altagracia tartományhoz tartozik, és a Parque Nacional del Este része. Vonzerejét gyönyörű strandjainak és a természet érintetlen szépségének köszönheti. A sziget területe összesen 110 km ² ám látványosságokban mégis rendkívül gazdag. Gyönyörű korallzátonyok, parti lagúnák teszik gyönyörűvé emellett sokféle madárfajnak és hüllőnek ad otthont a sziget. Ezen kívül érdekes régészeti Taino barlangok is találhatók itt. A lakosság körülbelül 300 fö, 67 otthonaiban élő család, akik elsősorban a halászatból és a turizmusból élnek.

Catalinita sziget: az egyik legnehezebben felfedezhető szeglet a Saona sziget és a szárazföld között. Területe 0,22 négyzetkilométer (valójában nagyon szerény), azaz 22 hektár, partvonala két kilométer hosszú. Kiterjedését tekintve 880 méter hosszú és 260 széles. Vize sekély és kristálytiszta kivéve az északkeleti részt, ahol a korallzátony az óceánnal találkozik.

ÚTLEÍRÁS:

Kisbusszal eljutunk Bayahibe-ig, ahonnan motorcsónakon folytatjuk tovább utunkat. Ellátogatunk a Keleti Nemzeti Park legszebb tengerparti részeire.
Első megállónk a Las Palmillas majd a Playa Escondida, ahol a tengeri csillagok élnek.

A mangrove erdők megtekintése után elindulunk Catalinita felé az El Canal-on keresztül.
Ebédünket a Saona szigeten fogyasztjuk el, majd ezután megérkezünk a világ legnagyobb és legsekélyebb természetes medencéjéhez, mely 1,5 m mély.
Végezetül pedig lehetőség nyílik sznorkelezésre a Playa Bayahiben. A program délután 4 órakor ér véget, ezután indulunk vissza a hotelbe.

Menetrend Punta Caná-ról és Bavaró-ról: Az utasokat reggel 5.15 és 6.30 között vesszük fel az elöre egyeztetett hotel recepcióján. Visszaérkezés a hotelekbe 18.00-19.00 óra között.

Menetrend Bayahibé-ről: Az utasokat reggel 7.45 és 8.00 között vesszük fel az elöre egyeztetett hotel recepcióján. Visszaérkezés a hotelekbe 16.30-17.00 között.

Az ár tartalmazza: Autóbusz, hajó, étkezés, ital, alkoholos italok

Amit hozni kell: Fürdöruha, papucs, napszemüveg, napvédökrém, sapka vagy kalap, szúnyogriasztó, kamera. Csereruha ajánlott. (A kirándulás költsége amit a visszaérkezéskor kell kiegyenlíteni. Kérjük utasainkat készítség el elöre, ne kelljen a hotelszobába felmenni érte, hogy a többi utasnak ne kelljen várni)

MEGJEGYZÉS:

– A kirándulás a hét minden napján indul

– A kirándulás Bayahibe kikötöböl indul ezért az itt megszálló ügyfelek számára a kirándulás csak 60 USD

– Magyar nyelvű idegenvezetés

– A kirándulás reggelit tartalmaz (szendvics, gyümölcs, káve)

– Az ebédhez extraként rendelhetö tengergyümölcse+hal 10USD felár

– Az ebéhez extraként rendelhetö langoszta (1/2kg) 15 USD felár

– Az ebédhez extraként rendelhetö tengergyümölcse, hal és langoszta (1/2kg) 20USD felár

– Gyermekek 0-3 évig költségmentes, 3-6 éves korig 50% kedvezmény

– A kirándulás tartalmaz snorkel felszerelést ingyenesen

– Új snorkel felszerelés vásárolható 15 USD áron (szemüveg és pipa)

– A VIP kirándulás extra menüt tartalmaz tengergyümölcseivel és hallal.
Dominikai kirándulás ára:
90 USD személyenként (10-16 fő)

115 USD személyenként VIP csoport 6-8 fő

Dominikai kirándulás: Samaná félsziget repülőgéppel:
El Limon vízesés és Cayo Levantado sziget program

samana_f_lsz.

 

Rövid Leírás

A samaná-i félsziget tökéletes hely azoknak a kirándulóknak akik a természet szerelmesei, zöld dzsungelekkel tarkított hegyek, fehérhomokos és türkízkék tengerpartok. Szintén itt található az ország legmagasabb vízesése a Salto del Limón illetve Cayo Levantado (Bacardi szigetként is ismert)
Dominikai kirándulás ára:
250 USD El Limon vízesés és Playa Rincon- Las Galeras (6-18 fös csoport)
275 USD VIP csoport 4+5 fős

Részletek

Ez a kirándulás elérhetö a Punta Caná-n, Bavaró-n és Bayahibé-n megszálló utasaink számára. Samanái-félsziget:Az ország északkeleti részén az Atlanti-óceán veszi körül, fehér homokos tengerpartok, vízesések és a bálnák a legfontosabb látnivalók. Ez a régió már régóta nehezen megközelíthetö földrajzi adottságai miatt. A lakosok, a régió leszármazottai a mai Egyesült Államok területén élt akkor rabszolgák leszármazottjai A félsziget legnagyobb látványossága a téli idöszakban, északról a hideg elöl délre vándorló bálnák, az itt tartózkodás során megfigyelhetjük párzási szokásaikat és úszülött borjaikat. Gyakran láthatóak a part közelében. A tartományi főváros neve Santa Bárbara de Samana. Columbus az első utazása során fedezte fel, és a katolikus uralkodói család egyik tagjáról nevezték el. A samaná-i félsziget a legnagyobb karibi tengerjáró hajók uticélja a Maleconról a téli idöszakban láthatók a legnagyobb hajók. Cayo Levantado vagy ismertebb nevén a Bacardi-sziget 10 perc hajóutra található a város kikötöjétöl. A turizmus terén az elmúlt években nagy fejlödést figyelhetünk még a felsoroltakon kívül Las Galeras és Las Terrenas Samana egy igazi menedékei, és kiváló hely a pihenésre. Legismertebb strandjai a Rincon, Playa Playita, Colorado és a Madame, ill. nehéz megközelíthetösége miatt a kevesek által ismert Playa Frontón.  Utleiras:A kirandulas egy 30 perces repulouttal kezdodik, atrepulunk a Punta Cana-i hotelek es a csodalatosan feher reggeli tengerpart felett, majd Nissibon Lagunai felett, Miches tengerpartjait elhagyha atrepulunk a Samana-i obol felett. Kenyelmes kisbuszba ulunk amivel eljutunk a Samana-i felsziget legkeletibb pontjara a Las Galeras-ra, ahonnan gyors motorcsonakkal athajozunk a Playa Frontonra. Egy csodalatos snorkerlezes utan ujra hajoba ulunk es Playa Madame-ra indulunk ahol egy teljesen elhagyatott tengerparton ebedet keszitunk.Az ebed utan athajozunk La Playita es Rincon tengerpartokra majd innen a Las Galeras visszindulunk a repuloterre es 6.oo korul Punta Cana-n landolunk.

Légijárművek:

– Cherokee Piper PA-28

– Jetstream 31B -LET-410

– Piper Navajo Chiftaine

MEGJEGYZÉS:

– A kirándulás a hét minden napján indul

– Magyar nyelvű idegenvezetés

– Gyermekeknek 5 év alatt nem ajánljuk

– Nincs kedvezményre lehetőség

– A kirándulás tartalmaz snorkel felszerelést ingyenesen

– Új snorkel felszerelés vásárolható 15 USD áron (szemüveg és pipa)

 

Dominikai kirándulás
Samaná félsziget szárazföldön 2 napos teljes program

 

Rövid Leírás
A samaná-i félsziget tökéletes hely azoknak a kirándulóknak akik a természet szerelmesei, zöld dzsungelekkel tarkított hegyek, fehérhomokos és türkízkék tengerpartok. Szintén itt található az ország legmagasabb vízesése a Salto del Limón illetve Cayo Levantado (Bacardi szigetként is ismert)

Dominikai kirándulás ára:
250 USD/fő (a kirándulás csak 8 fős csoportokban indul)
35 USD opcionálisan választható Bálna les (dec-márc)

Az ár tartalmazza: autóbusz, étkezések, belépök, hajóutak , és hotelszoba

Amit hozni kell: fürdöruha, papucs, túracipö, napszemüveg, napvédökrém,

sakpa, kalap, kamera, megfelelö ruházat két napra.

Részletek
Ez a kirándulás elérhető a Punta Caná-n, Bavaró-n és Bayahibé-n megszálló ügyfeleink számára
Samaná-i félsziget: Az ország északkeleti részén az Atlanti-óceán veszi körül, fehér homokos tengerpartok, vízesések és a bálnák a legfontosabb látnivalók. Ez a régió már régóta nehezen megközelíthetö földrajzi adottságai miatt. A lakosok, a régió leszármazottai a mai Egyesült Államok területén élt akkor rabszolgák leszármazottjai A félsziget legnagyobb látványossága a téli idöszakban, északról a hideg elöl délre vándorló bálnák, az itt tartózkodás során megfigyelhetjük párzási szokásaikat és úszülött borjaikat. Gyakran láthatóak a part közelében. A tartományi főváros neve Santa Bárbara de Samana. Columbus az első utazása során fedezte fel, és a katolikus uralkodói család egyik tagjáról nevezték el. A samaná-i félsziget a legnagyobb karibi tengerjáró hajók uticélja a Maleconról a téli idöszakban láthatók a legnagyobb hajók. Cayo Levantado vagy ismertebb nevén a Bacardi-sziget 10 perc hajóutra található a város kikötöjétöl. A turizmus terén az elmúlt években nagy fejlödést figyelhetünk még a felsoroltakon kívül Las Galeras és Las Terrenas Samana egy igazi menedékei, és kiváló hely a pihenésre. Legismertebb strandjai a Rincon, Playa Playita, Colorado és a Madame, ill. nehéz megközelíthetösége miatt a kevesek által ismert Playa Frontón.

Útleírás (1.nap): A túra a Bacardi-sziget (ismertebb nevén Cayo Levantado) látogatásával indul, csupán 1 négyzet km a tengerparton gyönyörű türkizkék vize a fehér homok ideális úszásra vagy snorkelingre. Ez az úgynevezett “Bacardi-sziget”, mert a Bacardi rum márka ismert hirdetését ezen a szigeten készítették.. Elhagyva a Bacardi-szigeten, visszatérünk a városba ahol megismerkedhetünk viktoriánus városrésszel, Puerto Principé-vel , mielött áthaladnánk a városon megismerkedünk a helyi piaccal. A Salto del Limón-t, a az ország legmagasabb vízesését innen 30 perce találjuk, egy igazi kalandtúra trópusi esőerdőben kell az utat megtenni, sokszor lovak segítségével. A 40 méteres vízesés, páfrányok és trópusi gyümölcsök, a kakaó és a magas a páratartalom egy különleges hellyé varázsolja. A . A félsziget híres a flórájáról ,itt találhatók olyan különleges fák és növények amelyek csak itt található, természetesen ehhez hozzájárúl az évi 7500mm csapadék is, ami lehetövé teszi egy különleges vegetáció kialakulását. A lakosság jelentös része a túrizmusból és a halászatból él, rendkívül vallásosak.

Útleírás (2.nap): Reggel korán dominikai kompra szállunk majd áthajózunk a Samana-i öböl hegyekkel határolt részén Sabana de la Mar-ra. Kalandos úton eljutunk Cano Hondo-ra ami egy kis folyami kikötö, áthaladunk az ország legrégebbi mangroveerdöjén és itt elérjük a Bahia de San Lorenzó- t, ahonnan megtekinthetjük az egész Haitises Nemzeti Parkot. Folytatva utunkat, elérjük az ösi indianbarlangokat a La Lineá-t. Hihetetlen képződmények sziklavéseteket és képírásokat láthatunk őslakosok jóvoltából. A látogatás végeztével visszatérünk Sabana de la Mar településre ahol különleges halételeket ebédelünk, egy jellegzetes hal ami csak itt található, úgy hívják hogy Minuta. Visszaindulás Samaná-ra és onnan pedig folytatjuk utunkat Punta Caná-ra.

Menetrend Punta Caná-ról és Bavaró-ról:

Az utasokat reggel 3.30 és 4.00 között vesszük fel a recepción

Visszaérkezés a hotelekbe, következö nap, este 11.00 óra

Menetrend Bayahibé-röl:

Az utasokat reggel 5.00 és 5.30 között vesszük fel a recepción

Visszaérkezés a hotelekbe, következö nap, este 10.30 körül

Megjegyzés:

– A kirándulás a hét minden napján indul

– Magyar nyelvű idegenvezetés

– Ez a kirándulás minimum 6 személyt igényel

– Gyermekek 0-3 évig költségmentes, 3-10 éves korig 50% kedvezmény

– A kirándulás tartalmaz snorkel felszerelést ingyenesen

– Új snorkel felszerelés vásárolható 15 USD áron (szemüveg és pipa)

Dominikai kirándulás:
Samana félsziget repülőgéppel:
Las Galeras, Playa Rincon, Playa Madame, Playa Fronton és La Playita

Rövid Leírás

A samaná-i félsziget tökéletes hely azoknak a kirándulóknak akik a természet szerelmesei, zöld dzsungelekkel tarkított hegyek, fehérhomokos és türkízkék tengerpartok. Szintén itt található az ország legmagasabb vízesése a Salto del Limón illetve Cayo Levantado (Bacardi szigetként is ismert)

Dominikai kirándulás ára:
250 USD Las Galeras Playa Rincon Playa Madame Playa Fronton és La Playita (6-18 fős csoport)
275 USD VIP csoport 4+5 fős

Részletek

Ez a kirándulás elérhetö a Punta Caná-n, Bavaró-n és Bayahibé-n megszálló utasaink számára.

Samanái-félsziget:Az ország északkeleti részén az Atlanti-óceán veszi körül, fehér homokos tengerpartok, vízesések és a bálnák a legfontosabb látnivalók. Ez a régió már régóta nehezen megközelíthetö földrajzi adottságai miatt. A lakosok, a régió leszármazottai a mai Egyesült Államok területén élt akkor rabszolgák leszármazottjai A félsziget legnagyobb látványossága a téli idöszakban, északról a hideg elöl délre vándorló bálnák, az itt tartózkodás során megfigyelhetjük párzási szokásaikat és úszülött borjaikat. Gyakran láthatóak a part közelében. A tartományi főváros neve Santa Bárbara de Samana. Columbus az első utazása során fedezte fel, és a katolikus uralkodói család egyik tagjáról nevezték el. A samaná-i félsziget a legnagyobb karibi tengerjáró hajók uticélja a Maleconról a téli idöszakban láthatók a legnagyobb hajók. Cayo Levantado vagy ismertebb nevén a Bacardi-sziget 10 perc hajóutra található a város kikötöjétöl. A turizmus terén az elmúlt években nagy fejlödést figyelhetünk még a felsoroltakon kívül Las Galeras és Las Terrenas Samana egy igazi menedékei, és kiváló hely a pihenésre. Legismertebb strandjai a Rincon, Playa Playita, Colorado és a Madame, ill. nehéz megközelíthetösége miatt a kevesek által ismert Playa Frontón.

Utleiras:A kirandulas egy 30 perces repulouttal kezdodik, atrepulunk a Punta Cana-i hotelek es a csodalatosan feher reggeli tengerpart felett, majd Nissibon Lagunai felett, Miches tengerpartjait elhagyha atrepulunk a Samana-i obol felett. Kenyelmes kisbuszba ulunk amivel eljutunk a Samana-i felsziget legkeletibb pontjara a Las Galeras-ra, ahonnan gyors motorcsonakkal athajozunk a Playa Frontonra. Egy csodalatos snorkerlezes utan ujra hajoba ulunk es Playa Madame-ra indulunk ahol egy teljesen elhagyatott tengerparton ebedet keszitunk.Az ebed utan athajozunk La Playita es Rincon tengerpartokra majd innen a Las Galeras visszindulunk a repuloterre es 6.oo korul Punta Cana-n landolunk.

Légijárművek:

– Cherokee Piper PA-28

– Jetstream 31B -LET-410

– Piper Navajo Chiftaine

MEGJEGYZÉS:

– A kirándulás a hét minden napján indul

– Magyar nyelvű idegenvezetés

– Gyermekeknek 5 év alatt nem ajánljuk

– Nincs kedvezményre lehetőség

– A kirándulás tartalmaz snorkel felszerelést ingyenesen

– Új snorkel felszerelés vásárolható 15 USD áron (szemüveg és pipa)

 

Dominikai kirándulás:
Samaná félsziget repülőgéppel:
El Limon vízesés és Cayo Levantado sziget program

 

Rövid Leírás

A samaná-i félsziget tökéletes hely azoknak a kirándulóknak akik a természet szerelmesei, zöld dzsungelekkel tarkított hegyek, fehérhomokos és türkízkék tengerpartok. Szintén itt található az ország legmagasabb vízesése a Salto del Limón illetve Cayo Levantado (Bacardi szigetként is ismert)
Dominikai kirándulás ára:
235 USD Samaná repülővel El Limon vízesés és Cayo Levantado sziget (6-18 fös csoport)
250 USD VIP csoport 4+5 fős

 

Részletek

Ez a kirándulás elérhetö a Punta Caná-n, Bavaró-n és Bayahibé-n megszálló utasaink számára.

Samanái-félsziget: Az ország északkeleti részén az Atlanti-óceán veszi körül, fehér homokos tengerpartok, vízesések és a bálnák a legfontosabb látnivalók. Ez a régió már régóta nehezen megközelíthetö földrajzi adottságai miatt. A lakosok, a régió leszármazottai a mai Egyesült Államok területén élt akkor rabszolgák leszármazottjai A félsziget legnagyobb látványossága a téli idöszakban, északról a hideg elöl délre vándorló bálnák, az itt tartózkodás során megfigyelhetjük párzási szokásaikat és úszülött borjaikat. Gyakran láthatóak a part közelében. A tartományi főváros neve Santa Bárbara de Samana. Columbus az első utazása során fedezte fel, és a katolikus uralkodói család egyik tagjáról nevezték el. A samaná-i félsziget a legnagyobb karibi tengerjáró hajók uticélja a Maleconról a téli idöszakban láthatók a legnagyobb hajók. Cayo Levantado vagy ismertebb nevén a Bacardi-sziget 10 perc hajóutra található a város kikötöjétöl. A turizmus terén az elmúlt években nagy fejlödést figyelhetünk még a felsoroltakon kívül Las Galeras és Las Terrenas Samana egy igazi menedékei, és kiváló hely a pihenésre. Legismertebb strandjai a Rincon, Playa Playita, Colorado és a Madame, ill. nehéz megközelíthetösége miatt a kevesek által ismert Playa Frontón.

Útleírás: A túra a Bacardi-sziget (ismertebb nevén Cayo Levantado) látogatásával indul, csupán 1 négyzet km a tengerparton gyönyörű türkizkék vize a fehér homok ideális úszásra vagy snorkelingre. Ez az úgynevezett “Bacardi-sziget”, mert a Bacardi rum márka ismert hirdetését ezen a szigeten készítették.. Elhagyva a Bacardi-szigeten, visszatérünk a városba ahol megismerkedhetünk viktoriánus városrésszel, Puerto Principé-vel , mielött áthaladnánk a városon megismerkedünk a helyi piaccal. A Salto del Limón-t, a az ország legmagasabb vízesését innen 30 perce találjuk, egy igazi kalandtúra trópusi esőerdőben kell az utat megtenni, sokszor lovak segítségével. A 40 méteres vízesés, páfrányok és trópusi gyümölcsök, a kakaó és a magas a páratartalom egy különleges hellyé varázsolja. A . A félsziget híres a flórájáról ,itt találhatók olyan különleges fák és növények amelyek csak itt található, természetesen ehhez hozzájárúl az évi 7500mm csapadék is, ami lehetövé teszi egy különleges vegetáció kialakulását. A lakosság jelentös része a túrizmusból és a halászatból él, rendkívül vallásosak.

Légijárművek:

– Cherokee Piper PA-28

– Jetstream 31B -LET-410

– Piper Navajo Chiftaine

MEGJEGYZÉS:

– A kirándulás a hét minden napján indul

– Magyar nyelvű idegenvezetés

– Gyermekeknek 5 év alatt nem ajánljuk

– Nincs kedvezményre lehetőség

– A kirándulás tartalmaz snorkel felszerelést ingyenesen

– Új snorkel felszerelés vásárolható 15 USD áron (szemüveg és pipa)

Dominikai kirándulás:
Delfinekkel úszás

delfinekkel uszas dominikai fakultativ programok

A delfinekkel úszás sok ember álma. Az ebbe a csodálatos országba látogatóknak lehetősége nyílik, hogy megismerkedjen a delfinekkel, hogy megsimogathassa őket, hogy úszhasson és táncolhasson velük az óceánba épített medencében, melyben a delfinek sokkal tovább élnek, mint a szabadban.
Ez a program elérhető a Punta Caná-n, Bavaró-n és La Romaná-n megszálló ügyfeleink számára.

Delfin túra: Funtastic Program
Fedezze fel a delfinek világát anélkül, hogy tudna úszni!
Létrehoztunk egy olyan programot, amin bárki részt tud venni, nem számít, hogy öreg vagy fiatal, tud-e úszni vagy sem. Ismerje meg azt a csodálatos érzést, amikor egy barátságos delfin üdvözli Önt uszonyával, vagy mikor megpuszilja Önt! Élje át a delfinekkel való játék és úszás izgalmát, mintha Ön lenne a trénere! Használja ki idejét és játsszon ezekkel az intelligens és csodálatos delfinekkel

Megjegyzések
A program ára: 109 USD személyenként
Az ár tartalmazza: transzfer a delfinparkig és vissza,bemutató,30 perces úszás egy delfinnel,oroszlánfóka bemutató,egzotikus madarak
Csoport maximális létszáma: 20 fő.
Alsó korhatár: nincs.
Úszástudás: nem szükséges.

Delfinek: Explorer Program
Ha kedveli a kalandot, ez a program a megfelelő Önnek!
Engedje, hogy egy delfin tanítsa meg táncolni, vagy suhanjon át a vizen a delfin hátúszójába kapaszkodva! Tapasztalja meg a szörfözés, úszás, sebesség és szaltózó delfin élményét!

Megjegyzések
A program ára: 149 USD személyenként
Az ár tartalmazza:transzfer a delfinparkig és vissza,bemutató,30 perces úszás egy delfinnel,fóka bemutató,egzotikus madarak,
Csoport maximális létszáma: 12 fő.
Alsó korhatár: nincs.
Úszástudás: legalább alapszintű tudás szükséges.

Delfinek: Excellence Program
Lépjen be a delfinek világába és éljen át egy csodálatos élményt, ami egész életén át elkíséri majd! Mindamellett, hogy személyesen megismerkedhet két delfinnel a kaland során, edzők vezetése alatt fog tanulni. Ezt a programot elsősorban pároknak javasoljuk, hisz így könnyebb a kapcsolatfelvétel a két delfinnel. Rákapaszkodhatnak a delfinek úszóira, velük együtt úszhatnak, de még sok más izgalommal és adrenalinnal teli doolgot is kipróbálhatnak!

Megjegyzések
A program ára: 195 USD személyenként
Az ár tartalmazza:transzfer a delfinparkig és vissza,bemutató,45 perces úszás egy delfinnel,oroszlánfóka bemutató,egzotikus madarak
Csoport maximális létszáma: 10 fő.
Alsó korhatár: 10 év.
Úszástudás: haladó úszástudás szükséges.

Program: Úszás Fókákkal
A résztvevőknek lehetőségük nyílik, hogy kapcsolatba léphessenek és játszhassanak ezekkel a csodálatos állatokkal a vízben.

Megjegyzések
A program ára: 45 USD személyenként
Az ár tartalmazza:transzfer a delfinparkig és vissza,bemutató,15 perces úszás az oroszlánfókákkal,exotikus madarak
Csoport maximális létszáma: 12 fő.
Alsó korhatár: 8 évs.
Úszástudás: nem szükséges.

Program: Találkozás Rájákkal és Cápákkal
Ebben az izgalmas kalandban a résztvevők merülhetnek a cápáinkkal, a trénerjeink felügyelete mellett.

Megjegyzések
A program ára: 45 USD személyenként
Az ár tartalmazza:transzfer a delfinparkig és vissza,bemutató,15 perces úszás a cápákkal és rájákkal,exotikus madarak
Csoport maximális létszáma: 6 fő.
Alsó korhatár: 8 év.
Úszástudás: nem szükséges.

Program: Dolphin Cruiser Snorkelling

Tartalmaz egy hajóutat egy természetes medencéhez.

Megjegyzések
A program ára: 99 USD személyenként
Az ár tartalmazza:transzfer a delfinparkig és vissza,exotikus madarak,hajóút egy természetes medencéhez, ahol merülni lehet
Alsó korhatár: nincs.

Úszástudás: nem szükséges.

Delfin túra: Funtastic Program: 109 USD személyenként
Delfin túra: Explorer Program: 149 USD személyenként
Delfin túra: Excellence program: 195 USD személyenként

Úszás Fókákkal: 45 USD személyenként
Találkozás Rájákkal és Cápákkal: 45 USD személyenként
Dolphin Cruiser Snorkelling: 99 USD személyenként

Ezeket a programokat előre kell fizetni, vagy helyszínre való érkezéskor a Dolphin Explorer irodában.

Amit hozni kell:
fürdőruha, papucs, napszemüveg, napvédőkrém, sapka/kalap, törölköző, esetleg váltóruha, kamera, snorkel felszerelés.

Szigorúan tilos:
Kamerát bevinni a delfinekkel úszás ideje alatt. Hivatalos fényképész készít képeket, illetve DVD-t. A park egyéb területén szabad a kamerát használni.

Megjegyzések
A kirándulás minden nap négyszer, kétszer délelőtt és kétszer délután veszi kezdetét.
A program teljes időtartama 4 óra.
A programokra semmilyen kedvezményt nem lehet igénybe venni.
A programok nem tartalmaznak étkezést.

Fakultatív programok a Dominikai Köztársaságban

A Dominikai Köztársaság a fehérhomokú öblök országa, ahol a tenger kristálytiszta és türkizkék, trópusi a klíma, gazdag a növényzet, modernek és minden igényt kielégítőek a tengerparti szállodák.

A Dominikai Köztársaság minden álmát valóra váltja, legyen szó pihenésről, romantikus, családi vagy kalandvágyó üdülésről.

A Karib- tenger kékségében fekvő Dominikai Köztársaság számos fakultatív program lehetőséget kínál. A karibi-estéken, ahol az afro-karibi kultúra csodálatos művészi értékeit tekinthetik meg a pálmafák között az amfiteátrumban, ahol közel 50 táncos és 2 híres dominikai énekes gondoskodik egy felejthetetlen estéről.

Egy kirándulás alkalmával megismerhetik Santo Domingot, a Dominikai Köztársaság fővárosát és egyben legnépesebb városát, mely a világörökség részéhez tartozik.

A Samana- félszigeten található Dominika leghíresebb és egyben legnagyobb nemzeti parkja a Haitises Nemzeti Park.

A dominikai látványosságokat érintő kirándulás során ellátogathatnak Altos de Chavónba vagy ismertebb nevén a Művészetek városába illetve Tabacalera de Garciaba, ahol a világ legnagyobb szivargyára található.

Az aktív kikapcsolódást kedvelői sem unatkoznak a Dominikai Köztársaságban, buggy, quad, rafting, mélytengeri horgászat, lagúnahorgászat, jeep szafari, helikoptertúra, delfinekkel úszás és búvárkodás közül választhatnak.

A fenti lehetőségek csupán ízelítők számos fakultatív programunk közül!