Turista Kártya: kímélje meg magát a sorban állástól!

 

 1

A Dominikai köztársaságba belépéshez szükséges turista kártya kötelező az országba érkező turisták számára. A kártya birtokában 30 napos tartózkodás engedélyezett. Ezt meghaladó tartózkodást be kell jelenteni a migrációs minisztériumban Santo Domingoban. A bejelentés elmulasztása esetén az ország elhagyásakor időarányosan jelentős büntetést kell fizetni. A Turista Kártya kiváltásához érvényes útlevélre és 10 USD  megfizetésére van szükség. A kártya csak egyszeri belépésre jogosít fel. A kártya megvásárolható a repülőtéren.

A másik lehetőség a Dominikai Köztársaság hivatalos minisztériumi online portálján keresztül történő vásárlás bank kártyával adatok megadása után (személyenként külön lapra ki kell nyomtatni a kapott kártyát). Előnye a reptéri sorban állás elkerülése, mivel külön folyosó biztosított a kártyával már rendelkező turisták számára. Elérhetőség:www.dgii.gov.do/Tturistaweb/